Ελλάδα

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – Μητέρα 15χρονης: «Το παιδί μου ζήτησε να δει ψυχολόγο – Εκφοβίστηκε σκληρά από συμμαθητές του φερόμενου ως δράστη»

06.11.2021 | 11:02 Eνσωμάτωση

Για το γεγονός ότι ο 16χρονος που φέρεται να βίασε την κόρη της και μία ακόμη κοπέλα συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» η μητέρα μίας εκ των δύο κοριτσιών.

«Είμαι συντετριμμένη, έχω χάσει τον ύπνο μου και έχουν διαλυθεί οι ζωές μας. Κρατιέμαι όρθια μόνο και μόνο για να με βλέπει το παιδί μου δυνατή, για να παίρνει δύναμη και να αντέξει, αυτό το φρικτό που του έχει συμβεί. Την Τρίτη συνέβη το απίστευτο που με καταρράκωσε ακόμη χειρότερα. Με κάλεσε τηλεφωνικά ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού, μου έκανε παράπονα πως δυσφημώ το σχολείο! Του απάντησα πως το πρόβλημά του είναι αν δυσφημώ το σχολείο, ή οι κατηγορίες για βιασμό μαθητριών του σχολείου από συμμαθητή τους;», είπε η μητέρα της 15χρονης.

«Αμέσως μετά την ιατροδικαστή που ήταν και αυτό τραυματικό για την κόρη μου και για εμένα, μεταβήκαμε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η διευθύντρια έμεινε με ανοιχτό το στόμα για την υπόθεση του βιασμού. Η διευθύντρια κάλεσε το διευθυντή του σχολείου ο οποίος “έχασε τη λαλιά του”.

Ακόμη και σήμερα το παιδί μου δεν τολμάει να πάει σχολείο. Κάλεσα στο τηλέφωνο το διευθυντή για να μάθω τι έγινε και με τεράστια απάθεια μου απάντησε πως μπορεί να έρθει το παιδί μου σχολείο. Όταν τον ρώτησα γιατί ο φερόμενος δράστης του βιασμού βρίσκεται ακόμα στο σχολείο, προσπαθούσε να αποφύγει την απάντηση.

Το ίδιο έκανε και όταν του είπα γιατί ενώ έχει λάβει εντολή από τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συκγληθεί ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου για να αποφασίσει την απομάκρυνση του μαθητή, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Απαίτησα την απομάκρυνση του μαθητή από το σχολείο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποβληθούν αγωγές εναντίον του σχολείου και του διευθυντή για την άρνησή του.

Την Πέμπτη η κόρη μου, της οποίας η ψυχολογική κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, μου ζήτησε να δει επειγόντως ψυχολόγο. Της πρότεινα να πάει στην ψυχολόγο του σχολείου, όπως και έγινε. Στο προαύλιο εκφοβίστηκε με πολύ σκληρό τρόπο από συμμαθητές της που ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον του φερόμενου ως δράστη», σημείωσε η ίδια μεταξύ άλλων.

«Όταν κάτι συμβαίνει σε μια σχολική μονάδα, θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί ο σύλλογος των διδασκόντων. Ζητήσαμε με εξώδικη δήλωση προς το διευθυντή να συγκαλέσει το σύλλογο, και θα δούμε πώς θα πράξουμε», σημείωσε ο κ. Κώστας Αμασόγλου, δικηγόρος οικογένειας της μίας 15χρονης.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 06/11/2021