Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα – Οι δικηγόροι των δύο πλευρών και η υπεράσπιση τους

06.11.2021 | 11:39 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» με τη Σίσσυ Χρηστίδου μίλησαν οι δύο δικηγόροι της υπεράσπισης του κατηγορούμενου και της οικογένειας της δολοφονημένης Νεκταρίας από την Ιεράπετρα, στην νέα υπόθεση γυναικοκτονίας που συγκλονίζει το πανελληνίο.

Η δικηγόρος, που έχει διοριστεί από το κράτος καθώς δεν είχε άλλον, του δολοφόνου της Νεκταρίας, Πάολα Κοκολάκη, ανέφερε πως την τελευταία φορά που μίλησε με τον δράστη, ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος και σοκαρισμένος με την πράξη του. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, η Νεκταρία τον εξύβρισε τον 54χρονο άντρα της όταν πήγε στο χώρο εργασίας της για να της ζητήσει το λόγο και αυτό τον θόλωσε. Όπως ο ίδιος της αποκάλυψε και η προηγούμενη συμπεριφορά της Νεκταρίας ήταν τέτοια που τον είχε εξαγριώσει.

«Πάντα κουβαλούσε ένα μαχαίρι μαζί του για διάφορες εργασίες του» λέει η κ. Κοκολάκη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε πως φαίνεται ξεκάθαρα πως πρόκειτα για ένα καλοσχεδιασμένο έγκλημα καθώς ο δράστης πήγε ήρεμος με ακρίβεια στο σημείο της δολοφονίας, κουβαλώντας ένα μαχαίρι 30 cm μαζί του και αποχώρησε μετά το έγκλημα σχεδόν ατάραχος. «Πολλοί άντρες, όπως και ο δολοφόνος θεωρούν τη γυναίκα κτήμα τους. ΟΙ 13 γυναικοκτονίες δεν ίναι κάτι τυχαίο, υπάρχει έξαρση κατά τη διάρκεια της καραντίνας» επισημαίνει.

«Αν και ο νόμος δίνει κάποια εργαλεία στις γυναίκες στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά τίποτα καθώς πρόκειται για πλημμελήματα στις περιπτώσεις των απειλών προς τις γυναίκες. Δεν μπορούν βασικά να προστατευθούν» κρούει τον κώδωνα ο κ. Λύτρας.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 06/11/2021