Υγεία

Κορωνοϊός – «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία – Στερεύουν οι αντοχές του συστήματος υγείας

05.11.2021 | 16:34 Eνσωμάτωση

Η κατάσταση στα νοσοκομεία λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων είναι εφιαλτική.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε:

Παπαγεωργίου: 23 κλίνες

Παπανικολάου: 30 κλίνες

Άγιος Παύλος: 7 κλίνες

Άγιος Δημήτριος: 7 κλίνες

Σε Χαλκιδική, Κατερίνη, Γιαννιτσά, Σέρρες, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για δείγμα, ενώ τραγική είναι η κατάσταση και σε Βόλο και Λάρισα με γεμάτες τις 44 κλίνες ΜΕΘ.

Γεμάτες είναι και 18 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας. Μόνο τρεις κενές κλίνες υπάρχουν στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ ελάχιστες κλίνες είναι κενές στην Αττική και συνολικά μόνο 98 κρεβάτια υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία δείχνει η έκτακτη αποστολή από το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, να στείλει 5 εντατικολόγους από νοσοκομεία της Αττικής στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, καθώς το πανδημικό κύμα επελαύνει, σπεύδει στη Λάρισα εκτάκτως για να χαραχτεί μία νέα στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του απέκλεισε κάθε πιθανότητα τοπικού lockdown.

Κρούσματα σε κλινική στη Θεσσαλονίκη

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν 23 κρούσματα. Πρόκειται για μια κλινική στην οποία νοσηλεύονται και άτομα μεγάλης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο κάνουν πολλούς να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν, κυρίως ηλικιωμένους που θέλουν να έχουν πρόσβαση στους ναούς.

Πολλοί από τους εργαζόμενους στους ναούς θα μιλήσουν για δυσχέρειες στην εφαρμογή των μέτρων, ενώ οι πιστοί αντιδρούν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/11/2021