Ελλάδα

Εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη συγκεντρωθήκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

05.11.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Απόβαση αγροτών από την Κρήτη στην Αθήνα είχαμε το πρωί. Οι αγρότες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά και από κει πήγαν στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για να συναντηθούν και να εκθέσουν τα προβλήματα τους προς τους αρμόδιους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη φτάνουν το πρωί στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων!

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών

Διαπραγματεύσεις έξω από το υπουργείο

Έξω από το υπουργείο αγρότες διαπραγματεύονται με μέλη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Χωρίς μάσκα και δίπλα από δεκάδες αγρότες ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Νωρίς το πρωί οι συναρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο των αγροτών. Το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 50 εκατ. €.Συγκεκριμένα 200.000 περίπου αγρότες  θα πάρουν την επιστροφή του ΕΦΚ, στο πετρέλαιο. Πρόκειται για 25000 νέους αγρότες που συμμετέχουν στα 2 προγράμματα, σε 170.000 αγρότες σε συνεργατικά σχήματα και 25000 της Συμβολικής γεωργίας. Το ποσό θα δίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων είδος καλλιέργειας, έκταση, ποσό πετρελαίου που αγοράζετε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2021