Ελλάδα

Εντοπίστηκαν σε μανάβικο 12 κιλά καθαρής κοκαΐνης αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

05.11.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το καρτέλ κοκαΐνης έρχονται στο φως. Εγκέφαλος του κυκλώματος που φέρεται να διοχέτευε κοκαΐνη στην Αθηναϊκή ελίτ , εμφανίζεται ένας 65χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 280.000 ευρώ.

Αστρονομικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ θα έβαζαν στα πορτοφόλια τους τα μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών.

Σχεδόν 12 κιλά καθαρής κοκαΐνης από τη λατινική Αμερική με χαρακτηριστική σφραγίδα προέλευσης εντόπισαν σε μανάβικο που χρησιμοποίησε ως βιτρίνα το κύκλωμα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την ερευνά τους πωλούσαν για 40.000 ευρώ το κιλό.

12 κιλά «καθαρή» κοκαΐνη

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο βασικός ισχυρισμός του είναι ότι στο χώρο τον οποίο έχει κατασχεθεί η ναρκωτική ουσία έχουν πρόσβαση καθημερινώς εκατοντάδες άτομα. Τις εξηγήσεις του αναμένεται να τις δώσει αύριο κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας», ανέφερε ο δικηγόρος του 49χρονου Σάκης Κεχαγιόλγου.

Εγκέφαλος της συγκεκριμένης σπείρας φέρεται να είναι ένας 65χρονος στο σπίτι του οποίου στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκαν 280.000 ευρώ σε μετρητά.

65 ετών ο «εγκέφαλος» 12

«Ο κύριος τον οποίο υπερασπίζομαι είναι πολύ βαρύ όνομα στην Αθήνα και για πάρα πολλά χρονιά. Με πάλλευκο ποινικό μητρώο, με δραστηριότητα που δεν έχει καμία σχέση με παρανομίες. Ιδιαίτερα εύπορο πρόσωπο και θα σας πω ότι αυτή τη στιγμή μελετώ τη δικογραφία και μου έχουν δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλα ερωτηματικά. Είναι μια βαριά υπόθεση, συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της. Όμως να γνωρίζετε πως θα έχει πάρα πολύ μεγάλη ουρά», δήλωσε ο δικηγόρος 65χρονου Αλέξης Κούγιας.

Τα μέλη της οργάνωσης σύμφωνα με τη δικογραφία είχαν ξεχωριστούς ρόλους.

Οι  ρόλοι της σπείρας

Εγκέφαλος από την ερευνά της δίωξης ναρκωτικών φέρεται πως είναι ο 65χρονος, υπεύθυνος για την αποθήκευση ο ιδιοκτήτης του μανάβικου και ταμίας ήταν ένας άλλος συλληφθέντας που συγκέντρωνε τα χρήματα από τις πωλήσεις. Η διακίνηση γινόταν με νοικιασμένα αυτοκίνητα ενώ σε μια περίπτωση είχαν κρύψει την κοκαΐνη σε κουτί με κεράσια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται οι έξι συλληφθέντες να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2021