Ελλάδα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη – 40χρονη ποδηλάτισσα «έσβησε» κάτω από τις ρόδες φορτηγού

02.11.2021 | 17:12 Eνσωμάτωση

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη από το σοκαριστικό τροχαίο με θύμα την μαραθωνοδρόμο, Δήμητρα Ιορδανίδου.

Η 42χρονη μαραθωνοδρόμος, παρασύρθηκε από φορτηγό καθώς πήγαινε στη δουλειά της το πρωί της Δευτέρας.

Η μαραθωνοδρόμος κατέβαινε την Γρηγορίου Λαμπράκη με ποδήλατό της. Όταν ο οδηγός του φορτηγού πήγε να στρίψει δεξιά επί της Αγίου Δημητρίου την παρέσυρε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί με το ποδήλατο της κάτω από το όχημα.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η 42χρονη αρχικά διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της.

Διακεκριμένη μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Συνεργάτες, φίλοι και συναθλητές είναι συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό της Δήμητρας, που όπως λένε έφυγε νέα και δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν την είδηση του θάνατού της.

Ο πρόεδρος του φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» Κυριάκος Λουφάκης μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε: «Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι στη Ζώνη, τα κορίτσια, οι συνάδελφοί της κλαίγανε σήμερα το πρωί, πρόκειται για μια εξαίρετη υπάλληλο, κάθε πρωί στη δουλειά της ερχότανε, επειδή είχε και οικολογική συνείδηση και ήταν και αθλητικός τύπος μαραθωνοδρόμος, με το ποδήλατο».

Η Δήμητρα Ιορδανίδου, ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων και είχε διακριθεί στον Μαραθώνιο της Αθήνας κατακτώντας 2 φορές την 3η πανελληλια θέση και δυο φορές την 4η, ενώ είχε εκπροσωπήσει την χώρας μας σε μαραθώνιους αγώνες στη Σουηδία και στην Ιαπωνία.

«Κρίμα που μια τόσο νέα γυναίκα, 41 ετών που προσέφερε και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει, στην ακμή της δραστηριότητας της έφυγε από κοντά μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΣ του φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας».

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 42χρονης κοπέλας, που πριν από δύο χρόνια είχαν χάσει και το δεύτερο παιδί τους από ανίατη ασθένεια.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/11/2021