Ελλάδα

Μαζεύει… σίδερα και κυκλοφορεί με κούρσα

02.11.2021 | 17:50 Eνσωμάτωση

Ο 20χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον 47χρονο διανομέα στη Θεσσαλονίκη φαίνεται σε φωτογραφία να κάθεται στο ίδιο αυτοκίνητο με το οποίο, το βράδυ του Σαββάτου, στέρησε ακαριαία τη ζωή του Δημήτρη. 

Ο 20χρονος είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών. Μαζί με την γυναίκα και τους γονείς του, ζουν σ’ ένα μικρό διαμέρισμα και μαζεύουν σίδερα από τον δρόμο, μ’ ένα τρίκυκλο.

Γείτονες, όπως μαρτυρούν, έβλεπαν συχνά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με σημάδια από μικροτρακαρίσματα, παρκαρισμένο, έξω από το σπίτι του. Ένα πολυτελές, σπορ αυτοκίνητο, στο όνομα συγγενούς του, το οποίο ο 20χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, σχεδόν καθημερινά.

Η τελευταία πράξη του δράματος

Σήμερα, συγγενείς και φίλοι, είπαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, το τελευταίο αντίο στον 47χρονο διανομέα, στο κοιμητήριο της Θέρμης. Έξω από το νεκροταφείο, τα μηχανάκια των συναδέλφων του παραταγμένα στη σειρά… Όλοι παραμένουν μουδιασμένοι από τον τόσο βίαιο θάνατό του την ώρα που εργαζόταν.

Στο σημείο που ο 20χρονος τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τον σκότωσε, διανομείς από όλη τη Θεσσαλονίκη, έρχονται να τιμήσουν τη μνήμη του. Με μια προσευχή, ένα κερί… λίγα λουλούδια για τον Δημήτρη που ξεψύχησε στην άσφαλτο… ακαριαία.

Χωρίς δίπλωμα

Τα στοιχεία της έρευνας όμως, είναι αποκαλυπτικά. Δείχνουν ότι ο οδηγός είχε περάσει με κόκκινο πριν χτυπήσει τον διανομέα, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και το αυτοκίνητο που οδηγεί και είχε δανειστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανασφάλιστο. Ο εισαγγελέας άσκησε στον 20χρονο δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και τον άφησε ελεύθερο μέχρι το δικαστήριο.

«Φοβάμαι πως η οικογένειά του θα μπλέξει σε έναν κυκεώνα δικαστηρίων, δεν θα αποζημιωθούν άμεσα και από πού να αποζημιωθούν άλλωστε, όταν ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα και το όχημα ήταν ανασφάλιστο. Ποια ασφαλιστική θα τους αποζημιώσει;» σημείωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρισμού και επισιτισμού Γιώργος Χότζογλου.

Ο 20χρονος οδηγός του σπορ αυτοκινήτου, αρχικά απομακρύνθηκε από το σημείο του δυστυχήματος και κάλεσε στο τηλέφωνο τον θείο του.

Εξωτερικός συνεργάτης

Ο 47χρονος πατέρας που παρασύρθηκε και ξεψύχησε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης εταιρίας διανομής.

«Ο εργαζόμενος δεν έχει καμία απολύτως κάλυψη. Ο συνάδελφός μας ήταν εξωτερικός συνεργάτης, δεν μπορεί να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να αποζημιώσει κανέναν και τίποτα» πρόσθεσε ο κ. Χότζογλου.

Τραγική φιγούρα, η κόρη του 47χρονου Δημήτρη… Λίγα λεπτά μετά τη φονική παράσυρση, πέρναγε τυχαία, από εκείνο, το μοιραίο σημείο, είδε την μηχανή του πατέρα της διαλυμένη κι έγινε κι εκείνη άθελά της, μάρτυρας της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένειά της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/11/2021