Κόσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ υπό αυστηρή προστασία – Το μήνυμά της για την κλιματική αλλαγή

02.11.2021 | 18:49 Eνσωμάτωση

Την ώρα που οι φήμες οργιάζουν για την πραγματική κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου εκείνη έκανε την εμφάνιση της μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο για το κλίμα στη Γλασκώβη.

Η κάμερα τη στιγμή του μαγνητοσκοπημένου μηνύματος εστιάζει – όχι τυχαία- στο κάδρο πίσω της όπου βρίσκεται σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του εκλιπόντος συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου. Η φωτογραφία είναι ατμοσφαιρική καθώς πάνω του πέφτουν φύλλα από το δέντρα.

Στην ομιλία της υπενθύμιζε ότι ο πολυαγαπημένος της σύζυγος είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη κλιματική κρίση σε ακαδημαϊκή συγκέντρωση το 1969.

«Ότι φύγατε από αυτή τη διάσκεψη ως κοινότητα των εθνών με μια αποφασιστικότητα, μια επιθυμία και ένα σχέδιο, να αντιμετωπίσετε τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και να αναγνωρίσετε ότι η ώρα για λόγια έχει τώρα μετακινηθεί προς την ώρα για δράση», τόνισε στο μήνυμά της.

Τα σενάρια διαδοχής και η υποταγή στη βασίλισσα

Η 95 χρονη μονάρχης τίθεται πρώτη φορά υπό τόσο μεγάλη προστασία με την εντολή να μείνει εντός του Παλατιού για 14 ημέρες. Πρώτη φορά επίσης ούτε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ούτε η κυβέρνηση εξέδωσε κάποιο ανακοινωθέν για τη μοναδική νύχτα που έμεινε στο νοσοκομείου στις 20 Οκτωβρίου.

Από εκείνη την ημέρα και μετά το επίσημο ανακοινωθέν έλεγε ότι η Βασίλισσα θα έπρεπε να μετακινείται μόνο μέσα στο Παλάτι.Μία φωτογραφία ωστόσο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τη δείχνει πίσω από το τιμόνι της πράσινης τζάγκουαρ μέσα στην περίβολο των Ανακτόρων.

Σε κάθε περίπτωση η επιρροή της Βασίλισσας και κυρίως στα μέλη της οικογένειας της – όπως ο Κάρολος η Καμίλα και ο Γουίλιαμ και η η Κέϊτ- που παραμένουν κοντά της είναι περισσότερο από εμφανής.

Σιγή ιχθύος επικρατούσε την ώρα του μαγνητοσκοπημένου μηνύματος στην αίθουσα της Συνόδου για το Κλίμα με τους δύο επόμενους διαδόχους να την ακούν ευλαβικά δείχνοντας απόλυτη υποταγή στη Βασίλισσα

Άλλωστε κάθε σημείο της ομιλίας της περιείχε ένα μήνυμα. Όσοι γνωρίζουν, μάλιστα, θεωρούν ότι η ονομαστική αναφορά στον Κάρολο και στον Γουίλιαμ δεν ήταν καθόλου τυχαία.

«Αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα που ο ηγετικός ρόλος που έπαιξε ο σύζυγός μου στο να ενθαρρύνει τον κόσμο να προστατεύσει τον εύθραυστο πλανήτη μας συνεχίζει να ζει μέσω της δουλειάς του μεγαλύτερου γιου μας Καρόλου και του δικού του μεγαλύτερου γιου Γουίλιαμ. Δε θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανη για αυτούς», δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η δούκισσα και ο δούκας του Cambridge έκαναν μια εμφάνιση με ασορτί επιλέγοντας ως βασικό χρώμα το επιβλητικό- βασιλικό- μπλε. Η Kate φόρεσε μακρυμάνικο coat dress με μαύρα κουμπιά του επώνυμης Λονδρέζικης φίρμας και το συνδύασε με μπλε γόβες και διαμαντένια σκουλαρίκια.

Η Ελισάβετ ωστόσο, ως η πιο δημοφιλής μονάρχης στον κόσμο διακρίνεται για την ανθεκτικότητα της.Η επόμενη γενιά της βρετανικής μοναρχίας, αν διατηρηθεί, θα αργήσει αρκετά ακόμα από το να πει:« Long live the King!».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/11/2021