Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου – Αυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά

02.11.2021 | 12:58 Eνσωμάτωση

Για δεύτερη μέρα σερί πραγματοποιείται σύσκεψη, αυτήν τη φορά υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, η οποία βρίσκεται σε έξαρση.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθούν οι αλλαγές και οι προσαρμογές στους υφιστάμενους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αλλά και κάποιες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι αποφάσεις για μέτρα σε ανεμβολίαστους και κόκκινες περιοχές έρχονται μετά την καταγραφή ενός νέου ρεκόρ κρουσμάτων τη Δευτέρα, καθώς ξεπεράσαμε τις 5.000 μολύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος, συζητήθηκαν κυρίως οι τρόποι ενίσχυσης του ΕΣΥ καθώς και λύσεις για αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού. Σε αυτήν συμμετείχε και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας με κάθε λεπτομέρεια την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα θα αφορούν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και θα είναι κλιμακωτά. Ενδέχεται δηλαδή αν η κατάσταση ξεφύγει, να ληφθούν μέτρα τα οποία θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των ανεμβολίαστων και να μην σχετίζονται μόνο με το αν θα υπάρχουν ή όχι προστατευτικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Σε έκτακτες ανακοινώσεις μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων και την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας θα προβεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, στις 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Επιδημιολόγων όπου θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση ανά περιοχή και στις 18:00 o υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Προβληματισμό προκαλούν και τα κρούσματα που εντοπίζονται σε παιδιά, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία, όλο και περισσότερα νοσούν απο κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2021