Ελλάδα

Πάτρα – Επιθέσεις από αγέλες αδέσποτων μέσα στο πανεπιστήμιο – Τι λένε τα θύματα

01.11.2021 | 17:49 Eνσωμάτωση

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία καθηγητή που πηγαίνοντας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από την αίθουσα στο γραφείο, δέχτηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά.

«Την προηγούμενη Τετάρτη το πρωί γύρω στις 10:30 βγαίνοντας από την αίθουσα του μαθήματος προς το γραφείο μου είναι γύρω στα 200 μέτρα φανταστείτε, εκεί ήταν περίπου 10 με 12 σκυλιά διάσπαρτα στον χώρο, προφανώς θεώρησαν ότι μπήκα μέσα στον χώρο τους, εξαγριώθηκαν βρήκε τη δυνατότητα ένα σκυλί να με δαγκώσει, όχι πολύ βαριά στη γάμπα μου, και σε γενικές γραμμές θεωρώ πως είναι ένα σοβαρό ζήτημα», ανέφερε ο καθηγητής θύμα επίθεσης  Χρήστος Λίβας.

Πλήθος τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με θύματα φοιτητές και καθηγητές αλλά και επισκέπτες που βρέθηκαν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους. Οι αγέλες των σκύλων έχουν κάνει κατάληψη στον χώρο. Γιατί όμως; Κάποιοι θα πουν πως είναι μία ενστικτώδης αντίδραση που έχει να κάνει με το ότι τα σκυλιά νιώθουν απειλή.

«Νόμισαν ότι μπήκα μέσα στον χώρο τους λόγω του ότι δεν έχουν συνηθίσει και με πάρα πολύ κόσμο λόγω και της καραντίνας και των μέτρων για τον κορωνοϊό δεν έχουν συνηθίσει στο να βλέπουν πάρα πολύ κόσμο και θεωρούν ότι μπαίνουμε στον χώρο τους», πρόσθεσε ο κ. Λίβας.

Στο πανεπιστήμιο που το πρόβλημα είναι γνωστό, η έλλειψη προσωπικού και πόρων σταματάει κάθε κουβέντα για να βρεθεί ένας τρόπος να κρατηθούν τα σκυλιά μακριά από τους ανθρώπους.

«Εάν συμβεί αυτό σε κάποιον που δεν έχει την εμπειρία μου, δεν έχει ψυχραιμία ή σε κάποιον τέλος πάντων παιδί σίγουρα είναι κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο», συμπλήρωσε ο κ. Λίβας.

Την ίδια ώρα οργή, προκαλεί το γεγονός πως τα περισσότερα σκυλιά όπως λένε όσοι ξέρουν την κατάσταση, είναι πρώην δεσπόζομε ζώα, τα όποια εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους στον χώρο.

Φοιτητές, καθηγητές αλλά και όλοι οι Πατρινοί περιμένουν λύση από κάποιον φορέα που έχει γνώση για το πώς μπορεί να μείνουν και τα σκυλιά υγιή και ελεύθερα και οι άνθρωποι ασφαλείς.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/11/2021