Ελλάδα

Μενίδι – «Ανέβηκα στο καπό για να σώσω τον εαυτό μου» – Συγκλονίζει η γυναίκα θύμα ληστείας

01.11.2021 | 17:33 Eνσωμάτωση

Κάμερα καταγράφει τη γυναίκα που έχει γραπωθεί στο καπό του αυτοκινήτου των κακοποιών που την έχουν μόλις ληστέψει στο Μενίδι.

Η ίδια πως περιγράφει τα εφιαλτικά εκείνα δευτερόλεπτα που έζησε στην λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι.

«Στην προσπάθειά μου να του αρπάξω την τσάντα, εγώ βρέθηκα μπροστά στο αυτοκίνητο και εκείνη την ώρα αυτοί βάλανε μπρος για να με πατήσουν. Προκειμένου να αποφύγω το να με πατήσουν ανέβηκα πάνω στο καπό για να σώσω τον εαυτό μου, ασυναίσθητα δηλαδή ήταν το μοναδικό πράγμα. Δεξιά περνούσαν αυτοκίνητα, αριστερά υπήρχαν αυτοκίνητα, μόνο να ανέβω πάνω στο καπό. Κρατιόμουν με πολλή δύναμη, δε φαντάστηκα ότι τρέχανε μανιωδώς, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάνανε ελιγμούς, πατούσαν γκάζι φρένο, θέλανε να με ρίξουνε κάτω και να με πατήσουν».

Σκηνοθετήσαν τροχαίο

Οι κακοποιοί παρακολουθούσαν το θύμα τους από τράπεζα στην Κηφισιά. Γνώριζαν ότι είχε στην τσάντα της 2.000 ευρώ. Όταν έφτασαν στο Μενίδι, σκηνοθέτησαν τροχαίο ατύχημα για να της τα αρπάξουν.

«Ξαφνικά με εμβόλισε ένα αυτοκίνητο όταν πήγα να στρίψω. Θεώρησα ότι ήταν απλά ένα ατυχές συμβάν, κατέβηκα κάτω να δω τη ζημιά που έχει γίνει από το τρακάρισμα, είδα ένα αυτοκίνητο να βρίσκεται ακριβώς από πίσω μου, που με είχε χτυπήσει. Εκείνη την ώρα κατέβηκε ένας γεροδεμένος, φαινόταν ότι ήταν Ρομά, ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού αρπάζει την τσάντα, με πετάει μέσα, εγώ προσπάθησα να αντισταθώ, του τραβούσα την τσάντα».

Τα όσα ακολούθησαν έχουν καταγραφεί καρέ – καρέ στις κάμερες καταστημάτων της περιοχής. Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία, με τη γυναίκα να γλιτώνει σαν από θαύμα την τελευταία στιγμή.

«Γίνανε όλα τόσο γρήγορα και τόσο αργά παράλληλα, δεν προλάβαινα να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει. Από την άλλη ένιωθα ότι δεν τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Εμένα μου φάνηκε αιώνας. Είδα ότι άνοιξε ο δρόμος, άφησα τα χέρια μου έκανα έναν ελιγμό με το σώμα μου και ουσιαστικά κατάφερα να πέσω, ευτυχώς στο πλάι, και αν δεν είχα κάνει αυτό τον ελιγμό θα είχα σκοτωθεί».

Αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στο σημείο, καταδίωξαν τους ληστές, τελικά όμως κατάφεραν να εντοπίσουν μόνο το όχημα, το οποίο οι δράστες εγκατέλειψαν στην Πάρνηθα και του έβαλαν φωτιά.

Το δε θύμα τους προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ, έχοντας ως «ενθύμιο» από την πρωτοφανή περιπέτειά της ελαφρά μόνο τραύματα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/11/2021