Υγεία

Ευάγγελος Μανωλόπουλος – «Φτάνουν στην Ελλάδα 2000 μονοκλωνικά φάρμακα τις επόμενες ημέρες, άλλα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους»

01.11.2021 | 17:18 Eνσωμάτωση

Την αύξηση των κρουσμάτων και τα οφέλη των μονοκλωνικών φαρμάκων σχολίασε στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Νομίζω ότι είναι λίγο βαρετή η απάντηση , άλλα υπάρχουν ακόμα πολλοί μη εμβολιασμένοι. Αυτό το 30- 35% των μη εμβολιασμένων πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι δίνει όλα αυτά τα κρούσματα», απαντώντας για τη ραγδαιότητα των κρουσμάτων στο LIVE NEWS  ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Ο κόσμος έχει χαλαρώσει δεν φοράει μάσκες. Κλείνετε όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους γιατί ο καιρός χαλάει και έχουμε αυτή την εικόνα και αν δεν αλλάξει πιθανόν θα χειροτερέψει», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Είναι τα μονοκλωνικά τα οποία χορηγούνται νωρίς. Δεν ξέρω αν θα χορηγηθούν σε όλους γιατί έχει πάρει λιγα η ΕΕ, όπως ξέρουμε, κάποια από αυτά και η Ελλάδα. Φτάνουν στην Ελλάδα 2000 τις επόμενες ημέρες, άλλα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους. Χορηγούνται κριτήρια ηλικία ή παθήσεων», διευκρίνισε ο κ. Μανωλόπουλος για τα μονοκλωνικά φάρμακα.

Σχετικά με τα μονοκλωνικά φάρμακα, η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες η πρώτη παραγγελία των 2.000 δόσεων να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου. Τα κριτήρια για τα μονοκλωνικά, πρόσθεσε, τα εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται, με προτεραιότητα, σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/11/2021