Ελλάδα

Επίθεση στον Θ. Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα – «Εγώ ζήτησα να γίνει ο έλεγχος» περιγράφει ο Σ. Λουκίδης

01.11.2021 | 07:34 Eνσωμάτωση

Θύμα επίθεσης έπεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου όταν από την παρέα του ζητήθηκε να γίνει έλεγχος για πιστοποιητικά εμβολιασμού προπηλακίστηκε και δέχτηκε απειλές. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας, που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό, στην παρέα του κ. Βασιλακόπουλου.

«Ήμασταν μια παρέα 15 ατόμων που τρώγαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Εγώ ως θεσμικός εκπρόσωπος αυτών, γιατί είμαι πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, αποφάσισα να πάω και να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες κάτι που είχαμε παρατηρήσει όλοι. Δεν υπήρχε καμία επίπληξη. Η συζήτηση ξεκίνησε ότι ζείτε σε μια ωραία περιοχή, και είναι αμαρτία να ξανακλείσει. Πήγαμε φεύγοντας, με συγκαταβατικό και παραινετικό τρόπο και συμβουλευτική προσέγγιση. Η αντίδραση ήταν πολύ έντονη. Εμείς ως Πνευμονολογική Εταιρεία θέλουμε να αποκλιμακωθεί. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Θα μπορούσε και αυτός να απαντήσει με ένα πιο συναινετικό τρόπο, εμείς δεν είμαστε ελεγκτές», τόνισε ο κ. Λουκίδης.

«Ίσως να έπρεπε να μην μπούμε καθόλου στην ταβέρνα. Δε γνωρίζω αν ο συνοδός μας είχε πει ότι είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και να μην ελεγχθούμε. Όμως υπήρχαν δίπλα μας άλλες δύο παρέες από το συνέδριο, που δεν είχαν κανένα συνοδό, και δεν ήταν μαζί μας. Δεν ελέγχθηκαν ούτε αυτές. Το είδα ότι τράβηξαν και έσκισαν το πουκάμισο του κ. Βασιλακόπουλου. Υπήρχε σωματική και λεκτική βία», συνέχισε.

«Είμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αυτό το επεισόδιο είναι καταδικαστέο, δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά είναι κάτι που θα θέλαμε να το ξεχάσουμε γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε όλοι μια συναίνεση», πρόσθεσε ο κ. Λουκίδης.

«Ο κ. Βασιλακόπουλος ενεπλάκη όταν είδε να υπάρχει έντονη αντίδραση, και αντέδρασε και αυτός. Εγώ δεν είχα καμία σωματική επαφή μαζί τους, απλώς ήταν λεκτικά πολύ έντονη η αντίδρασή τους. Το γεγονός καλώς ακούστηκε, και πρέπει να μας βάλει όλους στη σκέψη ότι είμαστε ένα μέρος της προσπάθειας που γίνεται», εξήγησε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/11/2021