Κόσμος

Συνάντηση Mπαϊντεν – Ερντογάν στη Ρώμη

31.10.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Στο φόντο των μεγάλων τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του G-20 στη Ρώμη η συνάντηση του Ενρτογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που διακαώς επιθυμούσε καιρό τώρα ο Τούρκος πρόεδρος.

Παρόν ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλού Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του MEGA Ανδρέα Ρομπόπουλο, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και φυσικά συζητήθηκε το θέμα των πρέσβεων. Εκεί οι ΗΠΑ τόνισαν ότι δεν πρέπει να παίρνονται βιαστικές αποφάσεις γιατί μπορούν να προκαλέσουν κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν τη συνέχιση των εποικοδομητικών σχέσεων και τη συνεργασία στους τομείς που υπάρχει σύμπνοια.

Η πλευρά της τουρκικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για την ανάπτυξη των σχέσεων

Οι δηλώσεις ήταν τυπικές, δεν τα βρήκαν σε κανένα θέμα και από την πλευρά των ΗΠΑ έχουμε την πληροφορία ότι θα προσπαθήσουν για τη διαχείριση των τομέων όπου υπάρχει διαφωνία. Το θέμα της Συρίας είναι ένα τρωτό σημείο και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος σύνδεσης, συζητήθηκε το θέμα των F- 16

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/10/2021