Ελλάδα

Αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα – Στα χέρια Θεοδωρικάκου το πόρισμα της ΕΛΑΣ – Δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια του 18χρονου

31.10.2021 | 10:31 Eνσωμάτωση

Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, για παρεμβάσεις στον τρόπο που λειτουργεί η Αστυνομία, μετά και το πόρισμα που έλαβε χθες σχετικά με όσα έγιναν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησαν σχετικά με την υπόθεση οι κ.κ. Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος Συνονοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Γιάννης Σαμπάνης, πατέρας του αδικοχαμένου 18χρονου, Θανάση Καμπαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου και ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ..

«Κάποιοι θέλουν να κατασκευάσουν ψευδή στοιχεία»

«Υπήρχαν εξαρχής δημοσιεύματα από την ηγεσία της αστυνομίας που είπαν ότι υπήρχαν 7 τραυματίες. Υπάρχει υλικό που οι αστυνομικοί λένε ξεκάθαρα ότι είναι τρεις αθίγγανοι. Όλα αυτά δείχνουν ότι κάποιοι θέλουν να κατασκευάσουν ψευδή στοιχεία στην υπόθεση. Σιγά – σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι και αναδεικνύεται η αλήθεια. Σε όλη την καταδίωξη σε καμία περίπτωση, όπως φαίνεται, δεν κινδύνευσε η ζωή των αστυνομικών. Ακούσαμε από τον συντονιστή τους καθαρά να λέει επανειλημμένα να σταματήσουν, και δεν υπάκουσαν στις εντολές. Βλέπουμε κατάσταση υπέρβασης και κατάργησης του καθήκοντος με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή», σημείωσε ο κ. Πάντζος.

«Θέλω δικαιοσύνη – Να πάνε φυλακή»

Ο πατέρας του 18χρονου ζητάει τώρα δικαιοσύνη και να οδηγηθούν στη φυλακή οι δολοφόνοι του γιου του.

«Έχει χαθεί ένα 18χρονο παλικάρι. Τον σκέφτομαι κάθε λίγο. Θέλω δικαιοσύνη από το κράτος. Θέλω να πάνε μέσα. Ήταν 14 αστυνομικοί. Αυτοί, αφού εγκλωβίστηκαν τα παιδιά, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, να τους βάλουν φυλακή, ή να τους τραυματίσουν; Ήθελα το παιδί μου κοντά μου, που ήταν πατέρας τριών παιδιών και η γυναίκα του είναι έγκυος τώρα, 4 μηνών. Θέλω δικαιοσύνη», είπε ο κ. Σαμπάνης.

«Δεν υπήρχαν αναβάτες στις μηχανές όταν έγιναν οι ελιγμοί του οχήματος»

«Σε βίντεο με γραφικά που δείχνετε φαίνεται αυτοκίνητο να κάνει όπισθεν και να ρίχνει πέντε μηχανές. Η περιγραφή που έχει δοθεί από την αστυνομία είναι αυτή. Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Αν είχαν γίνει έτσι, έστω ένας από τους αστυνομικούς θα είχε τραυματιστεί στα πόδια. Και όμως δεν υπάρχει ούτε ένας τραυματίας. Δεν υπήρχαν αναβάτες στις μηχανές όταν έγιναν οι ελιγμοί του οχήματος. Αυτό μας δείχνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των αστυνομικών. Δε βρέθηκε κάταγμα ή τραύμα που να υποδεικνύει ότι υπήρξε τέτοιος τραυματισμός. Προφανώς θα υπήρχαν ίχνη στο οπίσθιο τμήμα που θα υποδείκνυαν σφοδρή σύγκρουση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ίχνος. Με ενδιαφέρει να μην ψεύδεται η ΕΛΑΣ, που αυτή τη στιγμή έχει βρεθεί ψευδόμενη θεσμικά. Η αστυνομία λέει ψευδώς ότι ήταν 20 ετών το παιδί, το παιδί ήταν 18, κάνει λόγο για 7 τραυματίες αστυνομικούς. Υπήρχε εντολή που έλεγε να μην εμπλακούν που παραβιάστηκε», τόνισε ο κ. Καμπαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου.

«Οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι»

«Δεν υπολείπονται σε συναισθήματα οι αστυνομικοί, είναι και αυτοί παιδιά φτωχών οικογενειών ώστε να μπορούν να συμπονούν ένα θάνατο. Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ για νομικά θέματα με έναν δικηγόρο. Αυτό που είπα από την αρχή, είναι η πίστη μου ότι οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι, δεν έδωσαν δολοφονικό ραντεβού, δε συνεννοήθηκαν και πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το τι έγινε τα λίγα δευτερόλεπτα που λειτούργησαν και οι δύο πλευρές στη συμπλοκή. Δεν είναι βαριά τραυματίες οι αστυνομικοί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν εμβολίστηκαν, ούτε σημαίνει ότι δεν βρισκόντουσαν σε άμυνα. Είχαμε παρόμοια συμπλοκή πριν κάποια χρόνια, και είχαμε δύο αστυνομικούς νεκρούς. Δεν είναι δολοφόνοι οι αστυνομικοί, αλλά δεν είναι και μελλοθάνατοι. Το αν ένα αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει δολοφονική μηχανή είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς. Για τους 38 πυροβολισμούς, μπορεί οι 37 να ήταν στο όχημα, και ένας να έβαλλε με μία βολίδα και αυτή να ήταν η θανατηφόρα. Πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έκθεσης», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ντούμας, πρόεδρος ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ..

«Δεν μπορεί η αστυνομία να λέει συλλυπητήρια, και στα δικαστήρια να βλέπουμε αυτές τις εικόνες, συνδικαλιστές αστυνομικοί να φωνάζουν στους υπό έλεγχο αστυνομικούς ότι είναι ήρωες. Λένε ότι πυροβολούσαν τα λάστιχα, και έσκασε ένα με τόσες σφαίρες. Πυροβολούσαν τα λάστιχα και βρήκαν τον 18χρονο με τρεις σφαίρες στο θώρακα και ένα στο λαιμό», απάντησε ο κ. Καμπαγιάννης κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 31/10/2021