Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

30.10.2021 | 09:01 Eνσωμάτωση

Σε πολιτική αντιπαράθεση έχει οδηγήσει η αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 18χρονου από αστυνομικά πυρά. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και Σπύρος Καρανικόλας, εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Υπήρξε προσπάθεια αποσυμπίεσης της κατάστασης»

«Όταν έχεις μια επιχείρηση με νεκρό, το βασικό πρόβλημα είναι αυτό, γιατί είναι οδυνηρό να υπάρχουν τέτοια γεγονότα. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη άφησε ελεύθερους τους αστυνομικούς, και για όλους μας ήταν μια ανακούφιση να μην πυροδοτείται κοινωνική ένταση. Φάνηκε ότι υπήρχε προσπάθεια αποσυμπίεσης της κατάστασης. Υπάρχει πόρισμα που είναι στα χέρια του υπουργού και θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Δεν μπορώ να κρίνω δικογραφίες, αν υπάρχει κάποιο σφάλμα ή δυσλειτουργία, με πειθαρχικό και δικαστικό έλεγχο θα φανεί», σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

«Υπάρχουν ευθύνες για την έλλειψη συντονισμού & την κακή εκπαίδευση – Πρέπει να δοθούν απαντήσεις»

«Έχει βιαστεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο σε αυτό το θέμα, δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε. Βεβαίως η Δικαιοσύνη θα πει τι έχει συμβεί. Αλλά έχουμε μια δολοφονία ενός ανθρώπου 18 χρονών, ήταν τρεις ανήλικοι στο αυτοκίνητο. Τα γεγονότα όπως περιγράφηκαν άφηναν πολλές σκιές. Μέσω της διαρροής του πορίσματος φαίνεται ότι υπάρχουν ευθύνες στην έλλειψη συντονισμού, στην κακή εκπαίδευση. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Ο αρμόδιος υπουργός έτρεξε να τους συναντήσει και να προκαταβάλει. Εμείς συναντήσαμε την οικογένεια ενός νεκρού παιδιού. Είναι διαχρονικό πρόβλημα της κοινωνικής ένταξης των Ρομά, θα πρέπει όλα τα κόμματα να καθίσουν στο τραπέζι. Οι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα; Δουλεύουν κανονικά; Δε μας απαντάει η κυβέρνηση. Τι γίνεται μέχρι να υπάρξουν τα αποτελέσματα από τη Δικαιοσύνη; Όπως φαίνεται, υπήρχε πρόβλημα στη διαχείριση. Δεν προφυλακίστηκαν απλά, δεν υπάρχει όμως αθωωτική απόφαση», είπε από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Έχετε πρόβλημα με την αστυνομία. 4,5 χρόνια φτιάχνατε την αστυνομία. Είστε απόλυτα αποτυχημένοι», απάντησε η κ. Βούλτεψη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί το καθετί – Να γίνει συζήτηση για την εκπαίδευση των αστυνομικών & την κοινωνική ένταξη των Ρομά»

«Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη ανέλαβε το περιστατικό και υπάρχει και πειθαρχικός έλεγχος για να δούμε τι έχει γίνει, δεν έχω να πω κάτι. Θεωρώ ανεύθυνο αυτό που ακούω από το ΣΥΡΙΖΑ. Βγήκε ο κ. Σπίρτζης και μίλησε για ακροδεξιούς, ρατσιστές, δολοφόνους αστυνομικούς. Λίγες ώρες μετά η Δικαιοσύνη τους άφησε ελεύθερους, χωρίς περιοσριστικούς όρους. Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε τώρα για δολοφονίες και δολοφόνους. Δεν πρέπει στο ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιείται το καθετί. Επί της ουσίας πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση για την εκπαίδευση των αστυνομικών, και για την κοινωνική ένταξη των Ρομά», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καρανικόλας.

«Μάχη» στο ΚΙΝΑΛ για το ποιος εκπροσωπεί τη Γεννηματά

«Μετά την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, είναι σαφές ότι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά. Είναι σαφές ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας. Για τα ζητήματα της κοινοβουλευτικής ομάδας, μπορώ να πω αυτό που εκφράζει τον Ανδρέα Λοβέρδο, που αποδέχεται μόνο καθαρές και θεσμικές λύσεις, όπως ορίζει και ο κανονισμός της Βουλής. Το ΚΙΝΑΛ έχει δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, που μπορούν να αντικαταστήσουν τη Φώφη Γεννηματά. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής, ζητάμε θεσμικές λύσεις», ανέφερε ο κ. Καρανικόλας για τα εσωκομματικά ζητήματα στο ΚΙΝΑΛ.

«Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ούτε σήμερα δημιουργήθηκαν, ούτε προηγουμένως λύθηκαν. Επιβαρύνθηκε το θέμα της ένταξης των Ρομά, όλα τα κονδύλια πήγαν στο μεταναστευτικό, και δεν έχει δοθεί η έμφαση που χρειαζόταν στο θέμα της ένταξης των Ρομά, στο οποίο πρέπει να επιστρέψουμε», σχολίασε κλείνοντας η κ. Βούλτεψη.

«Υπάρχει διαχρονικό πρόβλημα με την ένταξη των Ρομά και ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Θέλω να αναφερθώ στο πρωτοσέλιδο που έχει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, και να πω ότι το μέσο νοικοκυριό δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια», είπε από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 30/10/2021