Ελλάδα

Φιτσιάλος – «Μίλησε το DNA για το ολοκαύτωμα του παιδιού…»

30.10.2021 | 00:19 Eνσωμάτωση

Ο γενετιστής και ειδικός πραγματογνώμονας Γιώργος Φιτσιάλος, μιλώντας από το χώρο του εργαστηρίου του σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που προέκυψαν στην υπόθεση δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το «ολοκαύτωμα» της μικρής.

«Από την ανακρίτρια ανατέθηκε στα εργαστήρια και την πραγματογνώμονά μας να πραγματοποιήσουμε αναλύσεις των πειστηρίων της υπόθεσης της 12χρονης. Διαπιστώσαμε ότι μερικά από τα πειστήρια είχαν καταστραφεί, κάποια δικαίως, κάποια αδικαιολόγητα. Παραλάβαμε έναν αναπτήρα για να κάνουμε τις γενετικές αναλύσεις, να εξάγουμε το γενετικό υλικό και να δούμε ποια άτομα έχουν έρθει σε επαφή με αυτό το πειστήριο. Μπορέσαμε και ταυτοποιήσαμε το γενετικό προφίλ ενός άνδρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιτσιάλος.

Ο ίδιος πιθανολογεί ότι πρόκειται για το DNA του δράστη και όχι κάποιου αστυνομικού που το περισυνέλλεξε από τη σκηνή του εγκλήματος.

«Σε τέτοιου είδους πειστήρια οι δειγματοληψίες επικεντρώνονται στην κεφαλή, στο σημείο που έρχεται σε επαφή κάποιος με το δάχτυλό του για να ανάψει τον αναπτήρα. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείουμε κάποιον τυχαίο που μπορεί να το ακούμπησε. Εμείς ολοκληρώσαμε τη δουλειά μας και από κει και πέρα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης», κατέληξε ο γενετιστής.

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 30/10/2021