Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες – Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ιερέας

29.10.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Σε ποινική αναβάθμιση της κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο υπό καθαίρεση ιερέας, ο οποίος έριξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, προχώρησε η ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Η δικαστική λειτουργός κάλεσε σε συμπληρωματική απολογία τον κατηγορούμενο καθώς με βάση νεότερα αποδεικτικά στοιχεία μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για την οποία προφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ανακρίτρια σύμφωνα με τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Στην πρώτη απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν  αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/10/2021