Ελλάδα

Τεστ DNA για τον 14χρονο που δηλώνει οδηγός του αυτοκίνητου

29.10.2021 | 18:24 Eνσωμάτωση

Τεστ DNA θα πραγματοποιηθεί στον 14χρονο Ρομά προκειμένου να αποδειχθεί εάν ήταν ο οδηγός του οχήματος μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής του.

Σε εξέταση DNA θα υποβληθεί ο 14χρονος που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που καταδίωξαν οι αστυνομικοί στο Πέραμα και ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου την μοιραία βραδιά, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση.

«Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με τους οποίους επικοινωνήσαμε για το θέμα με τον 14χρονο για το τραγικό περιστατικό στο Πέραμα εκτιμούν οι αστυνομικοί πως ο ανήλικος που εμφανίστηκε, σύμφωνα με τα αποτυπώματα, είναι πράγματι, ο 14χρονος που διέφυγε από την αιματηρή συμπλοκή», τόνισε  ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Παράλληλα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε πως, σύμφωνα με την πλευρά των αστυνομικών, «εκείνο που υποστηρίζει ότι ήταν αυτός ο οδηγός, σταμάτησε το αυτοκίνητο του ήρθανε οι αστυνομικοί, τον πυροβόλησαν αυτόν και τους συνεπιβάτες και έκανε όπισθεν και χτύπησε τις μοτοσυκλέτες χωρίς να επεμβαίνουν σε αυτό οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν είναι αληθές και επικαλούνται τέσσερις λόγους:

1. Μετέδωσαν αμέσως οι αστυνομικοί στην Άμεση Δράση για εμβολισμό της μηχανής τους, άρα δεν είχαν περιθώριο να συνεννοηθούν και να πουν ένα ψέμα

2. Οδηγούσε ο 21χρονος  που έπεσε δυστυχώς νεκρός

3. Από το βίντεο φαίνεται να ακούγεται να χτυπιούνται πρώτα οι μοτοσυκλέτες και μετά οι πυροβολισμοί και ύστερα φαίνεται κάποιος να προσπαθεί να διαφύγει

4. Ήταν περίεργο που ο 21χρονος βρέθηκε νεκρός από την πόρτα του συνοδηγού. Υπάρχει κατάθεση στη δικογραφία που λέει ότι ήταν στη θέση του οδηγού. Είχε μπλοκαριστεί η πόρτα της άλλης πλευράς και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον σύρουν».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/10/2021