Ελλάδα

Τα… άκουσε για τα μνημόνια η Μέρκελ στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση της

29.10.2021 | 18:36 Eνσωμάτωση

Η Άνγκελα Μέρκελ στις 10.15 πέρασε την πόρτα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την υποδέχτηκε εγκάρδια και στην ομιλία της που είχε άρωμα αποχαιρετισμού θύμισε στην Μέρκελ αυτό που ένιωσαν όλοι οι Έλληνες την περίοδο των μνημονίων.

Ο πρωθυπουργός κριτίκαρε Άνγκελα μερκελ για τις αποφάσεις που πάρθηκαν την περίοδο του μνημονίου επεσήμανε πως έχουν γίνει λάθη.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν άφησε αναπάντητη την αιχμή υπερασπιζόμενη την πολιτική της.

Αμέσως μετά η Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγες ώρες μετά το γεύμα που παραθέσει στο σπίτι του στον Λυκαβηττό ο πρωθυπουργός. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της μίλησε για την Τουρκία κρατώντας πάντως ίσες αποστάσεις.

«Γνωρίζω τον μεγάλο αριθμό των προκλήσεων η Ελλάδα ακριβώς όταν πρόκειται για την συνεργασία με την γείτονά την Τουρκία συζητήσαμε και εχθές και σήμερα ότι θα πρέπει να ισχύουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και ότι είναι σημαντικό αλλά πολύ δύσκολο να βρίσκουμε απαντήσεις και λύσεις μέσω του διαλόγου», είπε.

Στην Ελλάδα για διακοπές

Διπλωματικές πηγές διαρρέουν πως η Άνγκελα Μέρκελ σύντομα θα ξαναβρεθεί στην χώρα κάτι που και ή ίδια άφησε να εννοηθεί.

Δεν θα είναι η τελευταία επίσκεψη μου όποιος έχει κάποια ιδέα περί πολιτισμού και ποιότητας ζωής δεν μπορεί να αφήσει την Αθήνα, την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει όταν αφήσει την Καγκελαρία να επισκεφτεί ως απλή τουρίστρια την χώρα μας και να χαρεί τις διακοπές της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/10/2021