Υγεία

Αντιπαράθεση υγειονομικών – ανεμβολίαστων για τον κορωνοϊό

29.10.2021 | 16:57 Eνσωμάτωση

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των ειδικών για τα εμβόλια, με τον συντονιστή Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, να μιλά ζωντανά στο LIVE NEWS και να τονίζει την ανάγκη τους, καθώς δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια στα νοσοκομεία αναφοράς.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στο κόκκινο. Το «Παπανικολάου» είναι πλήρες και πλέον δεν υπάρχει κρεβάτι για να δεχθεί άλλον ασθενή. Χθες είχε 44 εισαγωγές το οποίο αποτελεί ρεκόρ. Την Κυριακή που εφημερεύει ξανά το νοσοκομείο, δεν θα έχει διαθέσιμες κλίνες COVID.

«Προσπαθούμε απεγνωμένα να βοηθήσουμε ασθενείς με δύσπνοια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης για μένα και τους συναδέλφους μου, να μην μπορούμε να σώσουμε κάποιον», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Η κ.Ζεϊμπέκη, μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS, και δήλωσε πως δεν είναι αρνήτρια του κορωνοϊού, ωστόσο φοβάται να κάνει το εμβόλιο, καθώς γείτονές της βρίσκονται στο νοσοκομείο, παρόλο που είναι εμβολιασμένοι. « Έχω ως ζωντανό παράδειγμα τους οικείους μου και φοβάμαι, δεν έχουν και υποκείμενα νοσήματα. Μέχρι στιγμής οι γείτονές μου δεν έχουν γίνει καλά, εάν είναι να πάθω κάτι από μία ίωση δεν θέλω».

Ο κ.Καπραβέλος τόνισε το όφελος των εμβολίων το οποίο είναι τεράστιο. «Δεν υπάρχει φάρμακο που δεν έχει παρενέργειες, αλλά η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με την αρχή».

Ως απάντηση στον φόβο της κ. Ζεϊμπέκη, ο κ. Καπραβέλος, ανέφερε πως οι περιπτώσεις είναι λίγες που μπορεί να συμβεί κάτι κακό, αλλά δεν χρειάζεται να φοβάται, καθώς είναι χειρότερο να είναι κάποιος ανεμβολίαστος, επειδή είναι πλήρως εκτεθειμένος στον ιό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/10/2021