Ελλάδα

Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Ανατριχιάζει το μήνυμα του πιλότου για την 28η Οκτωβρίου

28.10.2021 | 12:55 Eνσωμάτωση

Εν μέσω πανδημίας γιορτάζεται για ακόμη μια χρονιά η «Επέτειος του ΌΧΙ». Τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού είναι αυστηρά ενώ, σε πολλές περιοχές, οι παρελάσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.

Σε άρτιους σχηματισμούς πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα παρέλασαν τιμώντας την επέτειο του ΟΧΙ. Την επέτειο ενός ακόμα έπους του Ελληνισμού.

Υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Οι Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τα στρατευμένα νιάτα της χώρας.

Ενθουσιασμό προκάλεσε το μήνυμα του πιλότου του μαχητικού επιδείξεων Ζευς. Η παρέλαση έκλεισε με έναν αλεξιπτωτιστή να δίνει την σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Πολιτική και η Πολιτειακή ηγεσία έστειλαν τα μηνύματά τους.

«28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης για όσους πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας. Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών.

«Τα προβλήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, ο υβριδικός χαρακτήρας των απειλών και η γενικότερη γεωπολιτική ρευστότητα δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας μεταβάλλονται σε καθημερινή βάση και απαιτούν διαρκή επαγρύπνηση», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αυτός είναι ο εθνικός προορισμός, αυτός είναι ο προορισμός και η μοίρα μας χιλιάδες χρόνια τώρα! Ως Έλληνες να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο!», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με ανάρτησή του στα social media, έστειλε το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο, γράφοντας χαρακτηριστικά, «Ζήτω η Ελλάδα».

Συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η Ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά, πως η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2021