Πολιτική

Ενωμένος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά

28.10.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Στην αγκαλιά της Αττικής γης βρίσκεται πλέον η Φώφη Γεννηματά, με σύσσωμη την Ελλάδα να αποτίει σε κλίμα βαθιάς οδύνης και βουβής συγκίνησης φόρο τιμής σε μια αγωνίστρια που έμεινε όρθια μέχρι τέλους στην άνιση μάχη με τον καρκίνο. Συγκλόνισαν με τους επικηδείους τους, τα τρία παιδιά της Φώφης.

Το πάνδημο αντίο στη Φώφη Γεννηματά, μια κυρία της πολιτικής ζωής της χώρας και μιας γυναίκας πρότυπο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες έμεινε στην ιστορία ως μια ισχυρή παρακαταθήκη ενότητας.

Η γροθιά στο φέρετρό της από το σύζυγό της Ανδρέα για τον άδικο χαμός της

Και το σπαρακτικό αλλά υπερήφανο αντίο των παιδιών της για τη μάνα Φώφη Γεννηματά

Έκαναν το πένθος ακόμη μεγαλύτερο για όλη την Ελλάδα.

Η Φώφη Γεννηματά συνοδεύτηκε στο το τελευταίο της ταξίδι από μια συγκλονιστική πομπή.

Δίπλα της παραστάτες οι δικοί της άνθρωποι από το ΠΑΣΟΚ για το οποίο πάλεψε μέχρι το τέλος να το κρατήσει ενωμένο και να το σηκώσει λίγο ψηλότερα.

Η Φώφη Γεννηματά έφτασε στο Α Νεκροταφείο καταχειροκροτούμενη.
Οι τιμές εν ενεργεία Υπουργού ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής όταν πλέον η Φώφη Γεννηματά θα τοποθετούνταν δίπλα στους αγαπημένους της γονείς Γεώργιο και Κάκια Γεννηματά.

Η Γεννηματά κατάφερε να φέρει κοντά όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Τραγική φιγούρα και η αδερφής της Μαίρη που έμεινε δίπλα στα παιδιά της αδερφή της σε όλο το μακρύ ταξίδι της ζωής και της ασθένειας της αδερφής της, την ίδια αρρώστια που πήρε και τους αείμνηστους γονείς τους Γιώργο και Κάκια πριν 27 χρόνια.

Όλη η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο ενωμένη όπως κατάφερε να αφήσει και το κόμμα της δρομολογώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες για τη διαδοχή της χωρίς να αφήσει την ασθένειά της να διασαλεύσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2021