Υγεία

Καρκίνος του μαστού – Νεότερες τεχνικές στον προσυμπτωματικό έλεγχο, σώζουν ζωές

26.10.2021 | 07:45 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Αλεξάνδρα Αθανασίου, διευθύντρια τμήματος Απεικόνισης Μαστού στο «Μητέρα», αναφορικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο μαστού και τις νεότερες τεχνικές που υπάρχουν, οι οποίες σώζουν κυριολεκτικά ζωές.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Θα ήθελα να θυμίσω ότι όποιες και να είναι οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν πρέπει να αμελούμε τον προσυμπτωματικό μας έλεγχο με μαστογραφία. Το σημαντικό είναι να γίνει διάγνωση όταν η βλάβη είναι ακόμα μη ψηλαφητή. Είναι σημαντικό να γίνεται κάθε χρόνο ο προσυμπτωματικός έλεγχος», είπε η κ. Αθανασίου.

«Στο γενικό πληθυσμό ξεκινάμε με ψηφιακή μαστογραφία στα 40. Αν υπάρχει όμως πρώτου βαθμού συγγενής με καρκίνο μαστού, μία γυναίκα πρέπει να κάνει τον πρώτο έλεγχο 10 χρόνια πριν την ηλικία διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στο συγγενή του», τόνισε η ίδια.

«Μπορούμε να επιτύχουμε ίαση στον καρκίνο του μαστού και καλή ποιότητα ζωής. Στη μεγάλη πλειοψηφία με την έγκαιρη διάγνωση τον θέτουμε πλήρως υπό έλεγχο, προσφέροντας μια καλή ποιότητα ζωής. Υπάρχουν δύο καινούργιες τεχνικές ψηφιακής μαστογραφίας», κατέληξε η κ. Αθανασίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/10/2021