Ελλάδα

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στον Άγιο Δημήτριο κατέβαζαν τις μάσκες για το προσκύνημα

26.10.2021 | 16:56 Eνσωμάτωση

Συνωστισμός, μικροεντάσεις και προσκύνημα δίχως μάσκες συνθέτουν την εικόνα από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για τα μέτρα προστασίας;

«Ποια μέτρα; Είμαστε στον Άγιο Δημήτριο. Ήρθαμε στον γιατρό», ανέφερε μία γυναίκα.

Με τους πιστούς μάλιστα, που αρνήθηκαν να μπουν με μάσκες στον ναό, να επικαλούνται και τα… επιχειρήματά τους.

«Όχι αρνήθηκα γιατί σας εξηγώ ότι τα πάντα μέσα στον ναό είναι αγιασμένα. Ακόμα και η σκόνη», δήλωσε άλλος πιστός.

Τι κι αν οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο σε πιστούς χωρίς μάσκα, ιερέας τους καλούσε εντός του ναού χωρίς να την φορέσουν, κάνοντας μάλιστα στη συνέχεια και παρατήρηση στην αστυνομικό που έκανε τη δουλειά της.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το σημείο λίγο μετά το περιστατικό.

Πιστή δίνει τη δεύτερη μάσκα της σε ηλικιωμένη κυρία για να καταφέρει να μπει στον ναό ωστόσο έξω από αυτόν οι μάσκες κατέβηκαν και δεκάδες πιστοί συνωστίστηκαν στο μοίρασμα του άρτου.

Η εκκλησία ποτέ δεν με ανησύχησε με κόσμο μέσα.

Ασφυκτικά γεμάτες οι ΜΕΘ

Οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου συνέπεσαν τη χρονική στιγμή που τα λύματα δείχνουν αύξηση ιικού φορτίου κατά 28% στη Θεσσαλονίκη, όπου σχεδόν οι μισοί κάτοικοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

«Το ιικό φορτίο αυξάνει ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα όπου έχει και τα περισσότερα κρούσματα», Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας Δημήτρης Παρασκευής.

Μόνο δύο ελεύθερα κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και Θράκης με ασθενείς να διασωληνώνονται ακόμα και εκτός εντατικής.

Απίστευτος συνωστισμός στα ΜΜΜ

Την ώρα που οι 7 στις 10 ΜΕΘ COVID στην επικράτεια είναι κατειλημμένες, ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς καλά κρατεί.

Μετά βίας κλείνουν οι πόρτες στα αστικά λεωφορεία με τους επιβάτες να μην μπορούν καν να αποβιβαστούν…

Ίδια εικόνα και στις αποβάθρες του μετρό ενώ ακόμα και σε μεγάλους σταθμούς όπως του Συντάγματος ο συνωστισμός μοιάζει αναπόφευκτος.

«Είναι λάθος ότι τελειώσαμε με την πανδημία. Ο κορωνοϊός είναι εδώ», πρόσθεσε ο κ. Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, απίστευτος συνωστισμός καταγράφεται καθημερινά στη στάση έξω από το πανεπιστήμιο Πατρών, εκεί όπου μέσα στα αμφιθέατρα δεν πέφτει καρφίτσα.

Η Ευαγγελία Βούβαρη, πήγε το πρωί στην εκκλησία και δεν φορούσε μάσκα. Η υγειονομικός που ήταν στο σημείο τής είπε να αποχωρήσει και εκείνη με τη σειρά της έπραξε αυτό που τής υπέδειξε η υγειονομικός. Αυτή την ώρα ο κόσμος που σπεύδει να προσκυνήσει, φαίνεται πως τηρεί τα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/10/2021