Υγεία

«Σωσίβιο» στην κοιλιά – Οι παράγοντες που το δημιουργούν και πώς θα… εξαφανιστεί

24.10.2021 | 09:49 Eνσωμάτωση

Κάποιοι τη βρίσκουν γοητευτική. Άλλοι κάνουν τα πάντα για να την ξεφορτωθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι δύσκολο να την εξαφανίσουμε. Σήμερα θα μιλήσουμε για το «σωσίβιο» στην κοιλιά, που παρότι το καλοκαίρι έφυγε, αυτό έμεινε. Το θέμα απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Εμείς σήμερα αναζητούμε τις λύσεις.

Οι καλεσμένοι της εκπομπής «Όλα για τη ζωή μας», ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης και η Βάϊα Λαμπαδιάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας , σακχαρώδη διαβήτη πανεπιστημίου Αθηνών, ενδοκρινολόγος το  μιλησαν για το γνωστό σε όλους σωσίβιο στην κοιλιά, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μας. Η μεγάλη απορία σχετικά με το εάν η κοιλιά είναι η μεγαλύτερη λιποαποθήκη του οργασνισμού, η κ. Λαμπαδιάρη απάντησε πως δεν είναι σε όλους τους ανθρώπους, ωστόσο υπάρχει μια κληρονομική προδιάθεση για την αποθήκευση του λίπους.

Ποιό στοιχείο από τον τρόπο ζωής μας βάζει λίπος στην κοιλιά; Είναι η διατροφή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, δηλαδή, το λευκό αλεύρι, τα μακαρόνια, τα γλυκά, τα junk food και τα γλυκά.

Γιατί μας ενοχλεί το λίπος στην κοιλιά;

Το λίπος στην κοιλιά με ενοχλεί γιατί…
Μου προκαλεί δυσφορία
Δεν μπορώ να φορέσω ό,τι θέλω – Η οποία ήταν και η δημοφιλέστερη απάντηση των χρηστών του instagram
Ίσως επηρεάσει αρνητικά την υγεία μου
Αισθάνομαι ότι δεν αρέσω όσο θα ήθελα

Το λίπος στην κοιλιά είναι το τελευταίο που «χάνεται» από το σώμα
Ναι: 79%
Όχι: 21%

Αν υπάρχει κληρονομικότητα, το λίπος στην κοιλιά φεύγει πιο δύσκολα
Ναι: 81%
Όχι: 19%

Οι κοιλιακοί είναι το Α και το Ω για να χάσω το λίπος στην κοιλιά
Ναι: 49%
Όχι: 51%

Το «σωσίβιο» είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα του αλκοόλ
ΝΑΙ: 59%
ΟΧΙ: 41%

«Είναι άδικο για τις γυναίκες που κακώς τα σύγχρονα πρότυπα τις θέλουν με επίπεδη κοιλιά όταν την ίδια ώρα κάποιοι λένε ότι στον άνδρα η κοιλίτσα μπορεί να είναι και γοητεία», ανέφερε ο Χρήστος Κιούσης. Η κ. Λαμπαδιάρη επεσήμανε πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής και να ασκούμαστε τακτικά.

Κοιλιά στις γυναίκες – Κομβική ηλικία τα 40

Αρκετές γυναίκες κάνουν κοιλίτσα μετά τα 40 και αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό. Πάμε να γίνουμε τι γίνεται στις γυναίκες μετά τα 40 και αλλάζει η συγκέντρωση λίπους στο σώμα.

«Πολλές και πολλοί πιστεύουν ότι η αφαίρεση της λιποαποθήκης από την κοιλιά με λιποαναρρόφηση ή με κρυολιπόλυση είναι μια κάποια λύση γιατί λένε ότι δεν παίρνεις το λίπος στην κοιλιά, το παίρνεις κάπου αλλού», λέει η κ. Λαμπαδιάρη.

Videos & Απoσπάσματα από Όλα για τη Ζωή μας - 24/10/2021