Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Μεγαλύτερη καταδίκη της Έφης ότι η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο δύναμης

21.10.2021 | 17:23 Eνσωμάτωση

Ανθρωποκτόνο εγωισμό, ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και εκδικητικότητα απέδωσε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, στην κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι την οποία χαρακτήρισε ως τον ικανότερο και καλύτερο θηρευτή της φύσης και εισηγήθηκε προς δικαστές και ενόρκους την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της πρότασής του, το οποίο χαρακτήρισε ως το «κεφάλαιο που άλλαξε για πάντα της ζωή της Ιωάννας», ο εισαγγελέας, με τρόπο περιγραφικό και γλαφυρό, παρουσίασε, με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, όσα συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης.

«Μεγαλύτερη καταδίκη της κατηγορουμένης θα είναι το ότι η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο δύναμης», σημειώνει από  την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA, ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας, ο Απόστολος Λύτρας.

«Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρώπους σαν την Ιωάννα και όχι σαν την κατηγορουμένη και από τη συμπεριφορά της καταλαβαίνουμε ότι ποτέ δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω ό,τι και αν συμβεί», συμπλήρωσε.

Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ότι η Έφη ήταν ψύχραιμη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Έχω δει πολλούς εγκληματίες. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο που όλοι πιστεύουν ότι όχι απλά δεν έχει μετανιώσει αλλά χαίρεται κιόλας για την πράξη του. Δεν έσκυψε το κεφάλι της ούτε μια φορά, ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες».

Στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα για παραπομπή της δράστιδος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οι γονείς της Ιωάννας ξέσπασαν σε λυγμούς.

«Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν δικηγόρο βγαίνοντας από τη αίθουσα, να κλαίνε οι γονείς στην αγκαλιά μου. Ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/10/2021