Ελλάδα

Το MEGA στο Αγρίνιο – Αίτημα να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

17.10.2021 | 12:57 Eνσωμάτωση

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος από το Αγρίνιο.

Στο χωριό Καινούργιο οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους. Κάτοικος της περιοχής χρησιμοποιεί κανό για να περάσει το δρόμο.

Από τη άλλη πλευρά με δυσκολία προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς τα πάντα είναι πλημμυρισμένα.

Δύο 24ωρα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας και οι κάτοικοι ακόμη προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια τους, τις αυλές τους και τα υπόγεια που θάφτηκαν στη λάσπη. όταν ξεχείλησε το Λιγόρεμα.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία κατοίκου όταν πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μία οικογένεια με τρία παιδιά.

Στο Αγρίνιο η νύχτα ήταν τρομακτική. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Με απόφαση του Δήμου εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία ενώ ζητήθηκε ο νομός να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το MEGA και ο Απόστολος Βουλδής έκαναν αυτοψία στο Αγρίνιο, την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία.

Στο χωριό Ζευγαράκι τα πάντα έχουν πλημμυρίσει, ενώ η Λίμνη Λυσσυμαχία ξεχείλισε και έφτασε σχεδόν μέχρι τα σπίτια των κατοίκων που μένουν κοντά της.

Από χθες ζητήθηκε στους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι δεν το έκαναν γιατί όπως έλεγαν δεν ήθελαν να αφήσουν τις περιουσίες τους στο έλεος της κακοκαιρίας.

Προβλήματα και στην Χαλκιδική

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής οι κάτοικοι μετρούν ακόμη τις πληγές τους ενώ αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές καθώς η ορμή του νερού πέρασε ακόμη και από τα θεμέλια των σπιτιών. Ένα από αυτά έχει κριθεί κατεδαφιστέο από τις πλημμύρες του 2019.

Στο Ζαγκλιβέρι Λαγκαδά τα σπίτια είναι ακόμη μέσα στις λάσπες. Τα πάντα είναι πλημμυρισμένα και οι κόποι μιας ζωής παραδόθηκαν στη μανία της κακοκαιρίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2021