Καιρός

«Μπάλλος» – Σε κλοιό έντονων φαινομένων η χώρα – Κίνδυνος για πλημμύρες σε πυρόπληκτες περιοχές

14.10.2021 | 06:42 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Πέμπτη, θα ξεκινήσει η επέλαση της νέας κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και σφοδρά φαινόμενα με σημαντική διάρκεια.

Από το πρωί οι πιο δυνατές βροχές θα εντοπίζονται στο Ιόνιο την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική και νότια Πελοπόννησο αλλά και την Μακεδονία, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Σε 2η φάση, δηλαδή προς το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Ειδικότερα η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία αλλά και η Εύβοια. Το απόγευμα της Πέμπτης θα επηρεαστεί η Θράκη και η ανατολική νησιωτική χώρα. Προσοχή γιατί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι μεγάλος, ειδικά στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Θα φτάσει τους 20 στα δυτικά,21-22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 24 βαθμούς στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο με ενισχυμένες εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ, στα βόρεια το βράδυ θα το γυρίσει σε βοριά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες βροχές το πρωί, οι οποίες το μεσημέρι θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σφοδρές βροχοπτώσεις με διάρκεια λοιπόν και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη όμως αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί. Τα έντονα φαινόμενα θα σαρώσουν την περιοχή και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μέσα στη μέρα, με βορειοδυτικό άνεμο 5-7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/10/2021