Ελλάδα

Απολογία σοκ από την 36χρονη με το βιτριόλι – «Πήρα την ιδέα από ένα ντοκιμαντέρ»

14.10.2021 | 15:45 Eνσωμάτωση

Ενώπιον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η 36χρονη κατηγορούμενη με το βιτριόλι, απολογήθηκε για τη φρικτή πράξη που έχει ήδη ομολογήσει ότι έκανε.

Η παραδοχή ότι ένα ντοκιμαντέρ που είδε στην τηλεόραση αποτέλεσε την «έμπνευση» για το έγκλημά της, σόκαρε τους πάντες.

«Η ιδέα μου καρφώθηκε από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα, δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος» υποστήριξε η 36χρονη κατηγορούμενη.

Το κίνητρο

Σύμφωνα με την 36χρονη, όλα έγιναν για τα μάτια του Νώντα. Του 40χρονου άνδρα ο οποίος εξ αρχής παρουσιαζόταν στην υπόθεση ως η «πέτρα του σκανδάλου».

«Όλα άρχισαν όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα, όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα, αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα, δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» συμπλήρωσε η 36χρονη κατηγορούμενη.

Όπως ισχυρίστηκε όλα άρχισαν όταν η Ιωάννα έγινε φίλη με τον Νώντα στο facebook.

Κατηγορούμενη: Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι για να τον διαγράψω.
Εισαγγελέας: Τον διέγραψε;
Κατηγορούμενη: Ναι.
Εισαγγελέας: Τον ίδιο τον ρωτήσατε;
Κατηγορούμενη: Ναι αλλά το απέφυγε. Δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.
Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;
Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα. Όταν ρώτησα το Νώντα μου άφηνε υπονοούμενα. Αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι. Δεν με καθησύχαζε. Τον ρώταγα γιατί ενοχλείς την Ιωάννα. Δεν αποσαφήνιζε, ήταν μάλιστα και επιθετικός και μου έλεγε τι είναι αυτά που λες.

Η αίθουσα πάγωσε όταν η 36χρονη επέμεινε να ρίξει την ευθύνη στην Ιωάννα.

Εισαγγελέας: Γιατί το κάνατε; Θέλατε να μην είναι πια όμορφη;
Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου.
Εισαγγελέας : Θεωρείτε ότι η Ιωάννα έφταιξε;
Κατηγορούμενη : Ναι. Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο Νώντας πίσω από την πλάτη μου.

Ποιος της έδωσε το βιτριόλι

Εκείνο, που ήθελε σίγουρα να ξεκαθαρίσει, ήταν η ποσότητα του θειικού οξέως, προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό της ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα.

«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι, μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι. Το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml, με καπάκι μπλε» πρόσθεσε η 36χρονη στο δικαστήριο.

Η περιγραφή της επίθεσης

Η 36χρονη κατά την απολογία της περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης.

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.
Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;
Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Στη συνέχεια η 36χρονη θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επιδίωξε να ολοκληρώσει τη πράξη της όταν η Ιωάννα ήταν στο νοσοκομείο.

«Η ξαδέλφη της Ιωάννας ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί της συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Από ενδιαφέρον την ρώτησα πώς είναι, γιατί όπως σας είπα ήθελα να την τραυματίσω, αλλά η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πώς βγήκε ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο» κατέληξε η 36χρονη δράστρια της επίθεσης.

Η απολογία της 36χρονης ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν δύο ώρες, με την περιγραφή της στιγμής που οι αστυνομικοί έφτασαν τελικά στα ίχνη της και την συνέλαβαν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/10/2021