Ελλάδα

«Ασφυξία» στα αμφιθέατρα – Στοιβαγμένοι οι επιβάτες στα λεωφορεία

13.10.2021 | 16:44 Eνσωμάτωση

Από τις ουρές χιλιομέτρων στην είσοδο, στις σκάλες και τους διαδρόμους και από εκεί στα αμφιθέατρα που δεν πέφτει καρφίτσα. Και ο συνωστισμός συνεχίζεται μέσα στα λεωφορεία…

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες στις στάσεις προς το πανεπιστήμιο Πατρών. Φοιτητές κλείνουν μέχρι και το δρόμο… καθώς δεν χωρούν στο πεζοδρόμιο!

Αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα με φοιτητές να κάθονται μέχρι και στα περβάζια των παραθύρων για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Από τρεις εισόδους γίνεται πλέον ο έλεγχος στους φοιτητές στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας ώστε να αποσυμφορηθούν οι ουρές που σχηματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Νόσησε ανεμβολίαστος φοιτητής του ΑΠΘ

Μαζί με τους φοιτητές επέστρεψε και ο κορωνοϊός στα αμφιθέατρα με πρώτο κρούσμα να αφορά ανεμβολίαστο φοιτητή του Αριστοτέλειου, που είχε παρακολουθήσει τη Δευτέρα δύο μαθήματα.

Ουρές σχηματίζονται έξω από τα πανεπιστήμια με φοιτητές που περιμένουν να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για να εισέλθουν στο μάθημα τους. Όταν εισέλθουν όμως ορισμένοι φοιτητές βρίσκονται εκτός αμφιθέατρου όπως στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής καθώς η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Στην Πάντειο ο έλεγχος των πράσινων πιστοποιητικών γίνεται από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. «Εμείς είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο που προσέλαβε νοσηλευτικό προσωπικό για να διεξάγουν τους έλεγχους» υπογράμμισε η πρύτανης της Παντείου, Χριστίνα Κουλούρη.

Ανεμβολίαστοι ένας στους δύο στο ΥΠΕΞ

Την ώρα που 7 στους 10 στο δημόσιο είναι εμβολιασμένοι, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών είναι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών χαμηλά ποσοστά κάλυψης εμφανίζουν οι ένστολοι με τα ποσοστά στο Εθνικής Άμυνας (65%), Προστασίας του Πολίτη (68%) αλλά και Ναυτιλίας (68%) να μην υπερβαίνουν το 70%.

«Ένα 30% συναδέλφων δηλαδή σχεδόν ο ένας στους τρεις δεν έχει εμβολιαστεί. Στους περισσότερους υπάρχει ο φόβος του εμβολιασμού γι’ αυτό και δεν τον κάνουν. Στο Λιμενικό Σώμα υπηρετούν 7.500 άτομα, πάνω από δύο χιλιάδες δεν έχουν εμβολιαστεί» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κωνσταντίνος Κυράνης.

Από αυτούς μόνο τέσσερις έχουν τεθεί σε αναστολή καθώς εργάζονταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

«Υπάρχουν τέσσερις συνάδελφοι οι οποίοι δεν είναι υγειονομικοί. Απλά τυγχάνει να υπηρετούν στο Ναυτικό νοσοκομείο κι αυτή τη στιγμή τους έχει επιδοθεί απόφαση αναστολής εργασίας και θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» πρόσθεσε ο κ. Κυράνης.

Πρωταθλητές της σχετικής λίστας με τους περισσότερους εμβολιασμούς το Υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/10/2021