Υγεία

Ασθενείς στο τελικό στάδιο καρκίνου σώθηκαν χάρη σε συγκεκριμένο φάρμακο

13.10.2021 | 17:48 Eνσωμάτωση

Αχτίδα αισιοδοξίας δίνει κοκτέιλ φαρμάκων που έγινε από το Ινστιτούτο Καρκινικών ερευνών στο Λονδίνο που μπορεί να αποτελέσει αντικαρκινική θεραπεία σε ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου του εγκεφάλου και του φάρυγγα.

«Ο καρκίνος σκοτώνει 160.000 Βρετανούς κάθε χρόνο και 8.000.000 σε όλο τον κόσμο. Αν και το ποσοστό επιβίωσης είναι έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα για πολλούς ασθενείς είναι ακόμα πολύ φτωχά» σημείωσε ο καθηγητής του ICR Πολ Γούρκμαν.

Η κλινική δοκιμή σε χίλιους ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μιλώντας στο MEGA είπε ότι πρόκειται για μία νέα θεραπεία που φέρνει επανάσταση στον τομέα της ογκολογίας

Ένας ασθενής, ο οποίος αναμενόταν να πεθάνει πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσε στον Guardian για την «εκπληκτική» στιγμή που οι νοσοκόμες του τηλεφώνησαν εβδομάδες μετά την ένταξή του στη μελέτη για να του πουν ότι ο όγκος του είχε «εξαφανιστεί εντελώς».

Ο 77χρονος είναι πλέον απαλλαγμένος από τον καρκίνο και την περασμένη εβδομάδα πήγε κρουαζιέρα με τη σύζυγό του.

Τα αποτελέσματα από τη δοκιμή της φάσης 3, είναι πρώιμα αλλά «κλινικά σημαντικά» ενώ ανάλογες θεραπείες με σημαντικά αποτελέσματα γίνονται και στη χώρα μας.

Αποτελέσματα από άλλες δοκιμές του συνδυασμού φαρμάκων έχουν προηγουμένως υποδηλώσει παρόμοια οφέλη για ασθενείς με καρκίνο του μαστού, των νεφρών και του εντέρου σε τελικό στάδιο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/10/2021