Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ξεκινούν οι εξορμήσεις κινητών συνεργείων του ΕΟΔΥ σε χωριά

12.10.2021 | 06:15 Eνσωμάτωση

Σήμερα θα ξεκινήσουν τη λειτουργεία τους τα κινητά συνεργία του ΕΟΔΥ λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία» θα κάνουν εξορμήσεις σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη στην Δράμα και την Πέλλα, την Πέμπτη θα βρίσκονται σε χωριά των Σερρών και της Φλώρινας.

Οι κάτοικοι μπορούν να δουν λεπτομέρειες στο site του υπουργείου Υγείας.

«Καλούμε τους ανεμβολίαστους πολίτες και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να έρθουν να επισκεφθούν τις κινητές μονάδες. Το υγειονομικό προσωπικό θα είναι εκεί για να συζητήσει μαζί τους και να λύσει οποιεσδήποτε απορίες έχουν. Είναι δική τους απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή όχι», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Δολοφονία ταξιτζή στον Εύοσμο

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Κατηγορούμενες, η 46χρονη σύζυγος και η κόρη του 49χρονου, οι οποίες φέρεται πως τον δολοφόνησαν με περισσότερες από 15 μαχαιριές στο πρόσωπο και τον λαιμό, επικαλούμενες σεξουαλική κακοποίηση από το θύμα στο κορίτσι.

Η 19χρονη κοπέλα, μέσα από τις φυλακές που κρατείται, φαίνεται να κατηγορεί τη μητέρα της για το συμβάν, λέγοντας πως την ανάγκασε να πει ψέματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/10/2021