Πολιτική

Σύγκλιση της αντιπολίτευσης υπέρ της εξεταστικής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ

12.10.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγες ώρες έστησε το μέτωπο της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

Το νήμα του σκεπτικού της Κουμουνδούρου ξεκινά από την παραίτηση Κουρτς στην Αυστρία και φθάνει μέχρι τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα», τα Μέσα Ενημέρωσης και τις δημοσκοπήσεις.

Για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής χρειάζονται η ψήφος 120 βουλευτών σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Υπέρ της πρότασης έχουν ταχθεί ΚΙΝΑΛ που έχει 22, ΚΚΕ με 15, Ελληνική Λύση με 10 και ΜέΡΑ25 με 8 βουλευτές που μαζί με τους 86 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν την άνετη πλειοψηφία 141 βουλευτών.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αποκάλυψε το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, απαντά με χρονική διεύρυνση της έρευνας από το 2015 προκειμένου να διερευνηθούν και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τι έχει γίνει στη χώρα από το 2015 και μετά. Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η κυβέρνηση δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Αλλά αφού η αντιπολίτευση θέλει να ξαναπάμε σε αυτά, θέλει να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες…» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Λίστες Πέτσα δεν υπήρχαν το 2015, μόνο Λαγκάρντ. Δεν έχουμε αντίρρηση, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Ρωτάω: Μήπως έχει ο Μητσοτάκης κάτι να φοβηθεί;» απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο διευθυντής της Opinion Poll στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ότι ο ιδιοκτήτης της συνδέεται με άλλη εταιρεία που πήρε απευθείας αναθέσεις με αντάλλαγμα πειραγμένες δημοσκοπήσεις, αναφέρει ότι η εταιρεία δεν έχει να κρύψει απολυτως τίποτα.

«Είναι δυνατόν να ζούμε σε μια κατάσταση όπου αν μια εταιρεία δημοσκοπήσεων ή μια εταιρεία που έχει ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας δημοσκοπήσεων πάρει μια δημόσια δουλειά ότι αυτό δείχνει “στήσιμο”; Για όλα είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. νομίζω ότι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα θα είναι και μια ενδιαφέρουσα επιτροπή» υπογράμμισε ο Ζαχαρίας Ζούπης.

«Η διαφάνεια για τους πάντες πάντα και παντού είναι βασική αρχή μας. Θα ψηφίσουμε κι αυτή την εξεταστική επιτροπή καθώς και οποιαδήποτε πιθανή διεύρυνση της» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Mεγαλώνει η «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 12,8 μοναδες διαμορφωνεται ηψαλίδα μεταξύ νδ και συριζα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,3%, ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα η πανδημία αποτελεί τον μεγαλύτερο λόγο ανησυχία των πολιτών, ενώ ακολουθούν ακρίβεια, οικονομία και εθνικά θέματα.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 12/10/2021