Κόσμος

Ιταλία – Επιδρομή αντιεμβολιαστών στο γραφείο του Πρωθυπουργού & στην έδρα συνδικάτου

10.10.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

εισοδιακές διαδηλώσεις εναντίον των εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων έγιναν χθες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Τα χειρότερα επεισόδια έγιναν στη Ρώμη όπου οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντράγκι καθώς και στην έδρα του μεγαλύτερου συνδικάτου στην Ιταλίας.

Με κανόνια νερού και δακρυγόνα Ιταλοί αστυνομικοί προσπαθούν να διαλύσουν πλήθος αντιεμβολιαστών στη Ρώμη, που φωνάζουν συνθήματα και χτυπούν τύμπανα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν κατά του πράσινου πάσου, του πιστοποιητικού που αποδεικνύει ότι κάποιος έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, έχει νοσήσει ή έχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Η επίδειξη του πιστοποιητικού θα είναι απαραίτητη από τις 15 Οκτωβρίου για όλους τους εργαζόμενους στην Ιταλία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ομάδες διαδηλωτών, ανάμεσα τους και πολλοί ακροδεξιοί και νεοφασίστες έσπασαν, προς στιγμήν, τον αστυνομικό κλοιό, αλλά δεν κατάφεραν να να εισβάλλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Παρόμοια επίθεση αντιεμβολιαστών έγινε στα γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, που υποστηρίζει το μέτρο.

Παρά τις θορυβώδεις διαμαρτυρίες των αντιεμβολιαστών, σχεδόν το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Επεισόδια μεταξύ αντιεμβολιαστών και αστυνομίας στο Παρίσι

Αστυνομικοί τους απωθούν με τις ασπίδες τους και με σπρέι πιπεριού. Δεν λείπουν και οι προσαγωγές.

Οι Γάλλοι αντιεμβολιαστές βγήκαν στους δρόμους για 13η συνεχόμενη εβδομάδα διαμαρτυρόμενοι κατά του υγειονομικού πάσου, που απαιτείται για την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου η εφαρμογή του επεκτάθηκε και στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Διαδήλωση αρνητών και στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά των κανόνων που ορίζουν ότι σε κλειστούς χώρους μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και όσοι έχουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2021