Υγεία

Κορωνοϊός – Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 50 ετών

09.10.2021 | 12:57 Eνσωμάτωση

Ανοίγει την Κυριακή το πρωί η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για όσους πολίτες άνω των 50 ετών έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους.

Την τρίτη δόση έκανε χθες Παρασκευή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τόσα θύματα και πόνο στην ανθρωπότητα, η επιστήμη μάς έχει εφοδιάσει με το εμβόλιο, τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, σε συνδυασμό και με τα άλλα υγειονομικά μέτρα που έχουμε, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από την πανδημία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Κυριακή το πρωί ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τους πολίτες άνω των 50 ετών. Όσοι έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και κλείσουν το ραντεβού τους για την Τρίτη δόση, χωρίς να περιμένουν το σχετικό SMS.

Η τρίτη δόση θα γίνει με εμβόλιο mRNA και οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι απαραίτητη για την προστασία των πολιτών έναντι του ιού, κυρίως τώρα που επιστρέφουμε στην κανονικότητα χωρίς μέτρα και περιορισμούς.

Πιστός στο ραντεβού του και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που έκανε την αναμνηστική δόση στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολών. Ισχυρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Σε ανάρτησή του παρουσίασε πως τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες χώρες, οδηγούν σε ραγδαία αύξηση των θανάτων.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πολίτες πρέπει να θωρακιστούν έναντι του ιού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/10/2021