Καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έφερε η «Αθηνά» – Στο έλεος της κακοκαιρίας η Πάτρα

08.10.2021 | 17:02 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι έντονες καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα Ιόνια Νησιά και στην βόρεια Ελλάδα. Πρωταθλητής σε όγκο βροχής αναδείχθηκε ο Δήμος της Νότιας Κέρκυρας με ορισμένα σχολεία να παραμένουν κλειστά, οικισμούς χωρίς ρεύμα και νερό, νοικοκυριά να έχουν πλημμυρίσει και δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων.

«Τρεις σχολικές υποδομές σήμερα ήταν κλειστές, πλημμύρισαν τα σχολεία, είχαν πρόβλημα. Είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, δυστυχώς οι υποδομές τις οποίες έχει ο δήμος, όσον αφορά την οδοποιία, ύδρευση, είναι ξεπερασμένες, επί 20 χρόνια διαχρονικά η πολιτεία έχει αδιαφορήσει για το δήμο της Νότιας Κέρκυρας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι στη Λευκίμμη και στην Πετριτή, καθώς παραμένουν για 3η ημέρα χωρίς ρεύμα και νερό.

«Αν δεν έχει η μισή Λευκίμμη νερό, δεν έχει ο οικισμός Πετριτή νερό, δεν έχει ρεύμα ο οικισμός Πετριτή, τι άλλο να πω; Το 1/3 του δήμου μας είναι προβληματικό. Εγώ να σας πως χθες, χαριτολογώντας είπα ότι δεν είχα εκεί που μένω νερό, δεν είχα φως, και είπα θα διαμαρτυρηθώ στο Δήμαρχο για την κατάσταση αυτή. Παίρνω την ΔΕΔΔΗΕ και μου κρύβεται, δεν το στέλνει», συμπλήρωσε.

Απροσπέλαστη οι δρόμοι στο Μαντούκι της Κέρκυρας, με τους οδηγούς να κάνουν σερφ στην άσφαλτο προσπαθώντας να κινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Οι ισχυροί άνεμοι της τάξεως 8 με 9 μποφόρ έδεσαν τα πλοία στα λιμάνι, με αυτή την εικόνα του χορού των κυμάτων στον Άγιο Γεώργιο Κέρκυρας, να ανταγωνίζεται αυτή την εικόνα στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς.

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο, ενώ δεν έλειψαν και οι υλικές ζημίες σε οχήματα, όταν οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα πρωτοβρόχια του καιρικού φαινομένου «Αθηνά» εμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα σήμερα το πρωί, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστούν έντονα προβλήματα, σε αντίθεση με την ΠΑΤΡΑ που άνοιξαν οι ουρανοί δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Οι μετεωρολόγοι συνιστούν προσοχή στους οδηγούς και τις επόμενες μέρες, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Πάτρα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι δήμοι της περιοχής, καθώς από το πρωί η Πάτρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη χαλαζόπτωση και αρκετή νεροποντή.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή καταιγίδα μετέτρεψε το Ρίο σε μία απέραντη λίμνη, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/10/2021