Καιρός

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

07.10.2021 | 13:26 Eνσωμάτωση

Το βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, θα παραμείνει στάσιμο στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο καιρός να παραμείνει βροχερός στη χώρα μας για αρκετές μέρες ακόμα.

Την Παρασκευή λοιπόν, με εξαίρεση και πάλι τα νοτιοανατολικά, δηλαδή τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, λίγες βροχές αναμένονται μόνο στη δυτική Κρήτη, μια διαφορετική εικόνα περιμένουμε στην υπόλοιπη χώρα.

Άστατος λοιπόν καιρός με βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές. Πιο έντονες θα είναι στα δυτικά και βόρεια, όμως από το μεσημέρι – απόγευμα και στη συνέχεια φαίνεται να έχει κάποια ανοίγματα ο ουρανός και τα φαινόμενα να παίρνουν ένα πιο τοπικό χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, λίγο πιο χαμηλή θα είναι στα βόρεια 18-20 βαθμούς Κελσίου, 20-22 στα δυτικά και κεντρικά και μέχρι 23-25 στα νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο αναμένονται μέγιστες από 24 στα βόρεια, μέχρι 28 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Μικρές διακυμάνσεις των θερμοκρασιών συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα υποχωρήσουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο με εξαίρεση στα βόρεια που θα πνέει ένα ισχυρό ανατολικό ρεύμα μέχρι 7 τοπικά και 8 μποφόρ, στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα φυσάει ένας πιο ήπιο νοτιάς 3-5, τοπικά μόνο στις δυτικές Κυκλάδες 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 15-23 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 4-6 μποφόρ, με αρκετή υγρασία στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου.

Ισχυρές βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-18 βαθμούς, με ισχυρό ανατολικό άνεμο 6-8 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2021