Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – «Πήραμε δύναμη από την Ιωάννα» – Επικοινωνία των δύο κακοποιημένων αδελφών με την Ι. Παλιοσπύρου

06.10.2021 | 17:54 Eνσωμάτωση

Η περιγραφή των όσων καταγγέλλουν ότι βίωναν επί χρόνια οι δύο αδελφές από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως άγγιξε την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη κι ενώ η δίκη της επίθεσης με το βιτριόλι είναι σε εξέλιξη, η Ιωάννα εντόπισε τα κορίτσια, μίλησε μαζί τους στο τηλέφωνο και θέλησε να τις στηρίξει.

«Ένοιωσα πολύ συγκινημένη από αυτά που μας είπε και μας έκανε να νοιώσουμε τρομερή ανακούφιση με τα λόγια της. Μας ανέφερε διάφορα πράγματα, για το νοσοκομείο, για το πώς έζησε την εμπειρία της γενικότερα και εκεί που συνδεόμαστε με την Ιωάννα, είναι ότι και οι τρεις μας, μας έχουν κάνει κακό στο σώμα μας και στην ψυχή μας, οπότε έχουμε μία σύνδεση με αυτή τη γυναίκα. Μας βοήθησε πάρα πολύ με αυτά που μας είπε. Μας ανακούφισε ψυχολογικά», λέει η 20χρονη.

Η Ιωάννα μίλησε και με την μικρότερη αδελφή, την 15χρονη, προσπαθώντας να δώσει και σε αυτήν κουράγιο και δύναμη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ιωάννα με το βιτριόλι, έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία και είπε ότι θα είναι στο πλευρό μας. Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι στενοχωρήθηκε πάρα πολύ κι ότι θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει», λέει η 15χρονη.

Αρνείται τα πάντα η μητέρα

Την ίδια ώρα, η κατηγορούμενη μητέρα των δύο κοριτσιών που αρχικά είχε αρνηθεί το αίτημα του LIVE NEWS να τοποθετηθεί στις καταγγελίες των παιδιών της, σήμερα με επιστολή μέσω του συνηγόρου της, ισχυρίζεται ότι οι κόρες της λένε ψέματα.

Επιστολή διάψευσης – διαμαρτυρίας:

(…) Ουδέν εκ των οψιγενών καταγγελλομένων υπό των θυγατέρων της  εντολέως μου είναι αληθές, άπαντες οι ισχυρισμοί των, που σημειωτέον για πρώτη φορά προβάλλονται σήμερα, είναι παντελώς αβάσιμοι, προσχηματικοί και αναπόδεικτοι και τούτο θα αποδειχθεί ενώπιον των αρμοδίων ποινικών δικαστηρίων και ενώπιον των φυσικών της δικαστών, αν οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, μέσα στα πλαίσια διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης».

Μάλιστα, η γυναίκα που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της κόρης της, επικαλείται τα εξής.

«Τα οψιγενώς στην εκπομπή σας καταγγελλόμενα, τα οποία ουδόλως  ανταποκρίνονται στην αλήθεια, είναι προφανώς υποβολιμαία και αποτελούν προσπάθεια πιέσεων των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών, να  διευρύνουν την κατηγορίασε βάρος της εντολέως μου σε βαθμό κακουργήματος και να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη και να προσπαθήσουν να επηρεάσουν την δικαστική κρίση.

Αυτή η επιστολή ωστόσο, προκάλεσε την οργή των δύο κοριτσιών.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν με ξεπερνάνε. Ένοιωσα τρομερή οργή. Με το γεγονός ότι μπορεί η μάνα μου, η ίδια μου η μάνα να βρίσκεται με το πλευρό όσων αυτών μας έχουν κάνει κακό και όχι με το δικό μας. Από τη στιγμή που άρχισα να μιλάω, πήρα την απόφαση να υπερασπιστώ τη φρικτή αλήθεια των όσων έχουμε ζήσει και θα σταθώ δίπλα στην αδελφή μου.

»Έχω χρέος να σταθώ δίπλα στην αδελφή μου. Αλλά και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι υπάρχει ζωή πέρα από τον φόβο. Ας μας αφήσουν επιτέλους στην ησυχία μας κι ας γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες διαδικασίες για να λάμψει η φρικτή αλήθεια των όσων έχουμε ζήσει», λέει 20χρονη.

Και οι δύο τονίζουν ότι η μητέρα τους είναι εναντίον τους και όχι μαζί τους.

«Αυτό που λένε ότι όλα αυτά είναι ψέματα, προφανώς και αυτό θα έλεγαν, εμένα και οι δύο μου οι γονείς λένε ότι λέω ψέματα, ότι θέλουν να με βγάλουν τρελή, η μητέρα μου, επίσης, είναι με τον βιαστή μου αντί να είναι με το μέρος μου και προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν ώστε να μη μιλάω», λέει η 15χρονη.

Οι δύο αδελφές εμφανίζονται αποφασισμένες να μην σταματήσουν τον αγώνα και τις καταγγελίες τους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/10/2021