Κόσμος

Facebook – Η αντεπίθεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ – Παράλογο το επιχείρημα ότι προωθούμε ηθελημένα ψευδές περιεχόμενο

06.10.2021 | 18:23 Eνσωμάτωση

Με ένα ποστάρισμα 1.300 λέξεων στην προσωπική του σελίδα ο κύριος Facebook πέρασε στην αντεπίθεση.

«Είναι δύσκολο να βλέπεις ρεπορτάζ που παρουσιάζουν εσφαλμένα τη δουλειά και τα κίνητρά μας. Στο βασικότερο επίπεδο πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς απλώς δεν αναγνωρίζουν αυτήν την ψευδή εικόνα της εταιρείας που σκιαγραφείται», είπε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο ιδρυτής της δημοφιλέστερης πλατφόρμας στον κόσμο είπε επίσης ότι δεν είναι λογικό το επιχείρημα ότι η πλατφόρμα έχει οικονομικό συμφέρον να προωθεί επιβλαβές περιεχόμενο.

«Είναι παράλογο το επιχείρημα ότι προωθούμε ηθελημένα περιεχόμενο που εξαγριώνει τους ανθρώπους για να έχουμε κέρδη».

Τόνισε επίσης ότι δεν γνωρίζει καμία τεχνολογική εταιρεία που να στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων, τα οποία προκαλούν θυμό ή κατάθλιψη στους ανθρώπους.

«Έχουμε κέρδη από διαφημίσεις και οι διαφημιζόμενοι μας λένε διαρκώς ότι δεν θέλουν τις διαφημίσεις τους δίπλα σε επιβλαβές περιεχόμενο. Και δεν γνωρίζω ούτε μία τεχνολογική εταιρεία που να στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων, τα οποία προκαλούν θυμό ή κατάθλιψη στους ανθρώπους».

Η πληγωμένη φήμη του Facebook

Η μακροσκελής απάντηση του Ζάκερμπεργκ έρχεται μετά την κατά μέτωπον επίθεση της πρώην υπαλλήλου της εταιρίας, Φράνσις Χόγκεν, που κατέθεσε σε ειδική επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας σχετικά με την αρνητική επίδραση που έχει το Instagram στα νεαρά κορίτσια.

«Τα έγγραφα που έχω καταθέσει στο Κογκρέσο αποδεικνύουν ότι το Facebook έχει επανειλημμένα παραπλανήσει το κοινό σχετικά με τις έρευνες που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών».

H Xόγκεν υποστήριξε ότι ενώ η ηγεσία της εταιρίας γνωρίζει πώς να κάνει την πλατφόρμα πιο ασφαλή, δεν το κάνει για να αποκομίζει κέρδη.

«Τα κέρδη του Facebook έρχεται συνεχώς σε σύγκρουση με την ασφάλειά μας. Το Facebook καταλήγει στο τέλος να στηρίζει τα κέρδη του», είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/10/2021