Πολιτική

Στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας

06.10.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Στην προπαρασκευαστική συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τα δυτικά Βαλκάνια πήραν μέρος Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δυο πρόσωπα που παρουσιάζει με το να τάσσεται υπερ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε και την ίδια στιγμή να μην φέρνει προς κύρωση τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών υπο το φόβο των κάθε λογής Μπογδάνων στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από την πλευρά της κάλεσε την Ευρώπη να πάρει γρήγορες αποφάσεις για τα Βαλκάνια γιατί κερδίζει έδαφος ο εθνικισμός.

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, που η άνοδος της ακροδεξιάς είναι γεγονός, η ενδυνάμωση των ακροδεξιών κομμάτων, όσο όμως και της ακροδεξιάς εντός των συντηρητικών κομμάτων είναι ένα γεγονός, δεν μπορεί κανείς να πατάει σε δυο βάρκες», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Στα Δυτικά Βαλκάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο θάλαμο αναμονής για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια αναμονή όμως που κοστίζει σε νέες κοινωνικές κρίσεις και το χειρότερο κερδίζει έδαφος ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2021