Ελλάδα

Νέα μέτρα – Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους – Τι θα ισχύσει

06.10.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Το νέο πλαίσιο το οποίο θα δίνει περισσότερες ελευθερίες και προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο Υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, επιστροφή στην προ κορωνοϊού εποχή με … χορό χωρίς αποστάσεις.. για όσους έχουν εμβολιαστεί… ακόμη και σε περιοχές που έχουν μπει στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιασμένοι αναμένεται να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους: μπαρ, κέντρων διασκέδασης, και εστίασης χωρίς κανέναν περιορισμό στον αριθμό των ατόμων και στις αποστάσεις.

Στις «κόκκινες» περιοχές οι εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και μετά την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας…χωρίς περιορισμούς.

Ανοιχτά θα μπορούν να παραμείνουν μπαρ και εστιατόρια μετά τη 1 τη νύχτα, πάντα με πλήρως εμβολιασμένους πελάτες.
Βασική προϋπόθεση ωστόσο.. να έχει εμβολιαστεί και όλο το προσωπικό.

Στο 100% η πληρότητα θα είναι η πληρότητα σε θέατρα και κινηματογράφους και πάλι μόνο για εμβολιασμένους.

Προβληματισμός για την Βόρεια Ελλάδα

Έντονος είναι ο προβληματισμός κυβέρνησης και ειδικών για την επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα. Χθες ανακοινώθηκαν 2.876 νέες μολύνσεις, 34 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι διασωληνωμένοι έφθασαν τους 334.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 527 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 441, στη Δράμα 105 και στις Σέρρες 73.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες, εκτός από την Θεσσαλονίκη και άλλες 10 περιοχές που είναι ήδη κόκκινες , “κοκκινίζουν” οι Σέρρες και η Καρδίτσα εξ αιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2021