Εισαγγελική παρέμβαση χρειάστηκε για να νοσηλευτεί ένα κορίτσι 14 ετών, που νοσεί από κορωνοιό, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.
Με μια ομολογία σοκ, η γιαγιά της 14χρονης από τη Δράμα, εξηγεί γιατί παρέμενε στο σπίτι με κορωνοϊό, παρά τις επίμονες συστάσεις των γιατρών να μπει στο νοσοκομείο.
«Διασωλήνωση αυτό φοβόμασταν. Τη διασωλήνωση. Αυτό το φοβόμασταν πάρα πολύ. Κι εμείς κάναμε τα πάντα για το παιδί, εξετάσεις, φάρμακα, στους γιατρούς, ακτινογραφίες, τα πάντα. Και οξυγόνο στο σπίτι νοικιάσαμε. Τα πάντα, τα πάντα, τα πάντα» σημείωσε η γιαγιά της νεαρής κοπέλας.
Όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και με τον πυρετό να μην υποχωρεί, κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι, ο οποίος μόλις εξέτασε τη μικρή, τους ενημέρωσε πως η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι μονόδρομος.
«Τρίτη μέρα σταμάτησε ο πυρετός και το μόνο που έλεγε μια φορά την ημέρα- αν το έλεγε- ότι πνίγεται. Επειδή η μαμά είχε οξυγόνο, δίναμε και στο παιδί. Βλέπαμε ότι είχε βελτίωση και νοικιάσαμε άλλο ένα στο σπίτι» πρόσθεσε.
Ο παιδίατρος βλέποντας την άρνηση των γονιών για μεταφορά της 14χρονης στο νοσοκομείο ενημέρωσε τον Ιατρικό σύλλογο.
«Και το παιδί δεν ήθελε με τίποτα. Έκλαιγε, χτυπιόταν. Μας έλεγε «δεν πάω στο νοσοκομείο, δεν πάω στο νοσοκομείο». Και είπαμε δεν θα πάει γιατί μας κορόιδεψαν με τον γαμπρό μας. Απλώς ο παιδίατρος πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό και μας έστειλαν στο νοσοκομείο» συμπλήρωσε η γιαγιά της 14χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού παρουσιάζει βελτίωση.
Στο μικροσκόπιο εμβολιαστικά κέντρα
Την ίδια ώρα που ομάδες αντιεμβολιαστών κάνουν… πάρτι στο διαδίκτυο, στο στόχαστρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει αρκετά εμβολιαστικά κέντρα για εικονικούς εμβολιασμούς.
Μάλιστα υπάρχουν τρία σενάρια που εξετάζουν για να δουν αν κάποιο κέντρο έχει κάνει εικονικούς εμβολιασμούς.
«Τρέχουμε σενάρια που αφορούν τον ΤΚ των εμβολιασθέντων σε σχέση με τον ΤΚ του εμβολιαστικού σημείου. Άλλο σενάριο αφορά την καταχώρηση εμβολιασμών σε μεταμεσονύκτιες ώρες, δηλαδή πολύ αργά το βράδυ ή και μετά τα μεσάνυχτα. Ένα τρίτο σενάριο αφορά τις μεγάλες αυξομειώσεις μεταξύ εβδομάδων» σημείωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.
Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται πως εκείνοι που θέλουν να παρανομήσουν δεν προτιμούν πλέον ένα εικονικό πιστοποιητικό, αλλά ένα πλαστό αποτέλεσμα θετικού εργαστηριακού τεστ ότι νοσούν, κάτι το οποίο για τους υγειονομικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ερμηνεύεται σε εξάμηνη παράταση εργασίας.