Οικονομία

Προϋπολογισμός: Οι ελαφρύνσεις που περιλαμβάνει το προσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή

04.10.2021 | 12:59 Eνσωμάτωση

Στη Βουλή κατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού που περιλαμβάνει και όλα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, το οποίο αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμηση για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος προβλέπεται ότι θα φτάσει στο 6,1% από 5,9% που είχε αναθεωρηθεί πρόσφατα.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2022 πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αποτυπώνονται τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκαν και ισχύουν και βέβαια θα επεκτείνονται και μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το προσχέδιο θα διέπεται από ρεαλισμό και συνέπεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει σημαντική βελτίωση στην πρόβλεψη για την ανάπτυξη της οικονομίας, στο τρέχον έτος, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επιπλέον πακέτο στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2021