Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για την πορεία της πανδημίας & των εμβολιασμών – Αραμπατζή & Νοτοπούλου στο MEGA

03.10.2021 | 09:22 Eνσωμάτωση

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί σε κυβέρνηση και ειδικούς η πορεία της πανδημίας στη χώρα, με την αύξηση των κρουσμάτων να έχει οδηγήσει στο «κόκκινο» πολλές περιοχές της χώρας, και τα σενάρια για όσα θα ακολουθήσουν να είναι απαισιόδοξα.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής της ΝΔ, και Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Βασίλης Κανέλλης, διευθυντής σύνταξης στο in.gr, και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

«Η παραίτηση Αρκουμανέα δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση»

«Ο κ. Αρκουμανέας έκανε μια διετή θητεία στον ΕΟΔΥ, κατά κοινή ομολογία νομίζω επιτυχημένη. Δεν νομίζω ότι η αποχώρησή του σημαίνει κάτι σε σχέση με την αλλαγή της κυβέρνησης στο επίπεδο της πανδημίας. Υπάρχουν ανεμβολίαστοι στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό εμβολιασμού της τάξης του 61%. Τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα», σημείωσε η κ. Αραμπατζή.

Μιλώντας για το ποιο ευθύνεται που δεν προχωράει ο εμβολιασμός, η κ. Αραμπατζή είπε ότι «Η κυβέρνηση με όλους τους τρόπους, και εμείς ως στελέχη της, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Ο εμβολιασμός προχωράει και στην τρίτη δόση. Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα και εξηγεί με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Το εμβόλιο είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στην πανδημία, και θα το λέμε μέχρι να πείσουμε και τον τελευταίο».

«Η αποχώρηση του υπ. Υγείας και του προέδρου του ΕΟΔΥ σηματοδοτούν την αποτυχία της κυβέρνησης»

«Εάν η κυβέρνηση δεν είχε αποτύχει στην πανδημία, και ο κ. Αρκουμανέας και άλλα στελέχη θα ήταν στη θέση τους. Το ότι οι πρωταγωνιστές της πανδημίας αποχωρούν, όπως έκανε και ο υπουργός Υγείας, δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης. Η Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά μπήκε σε περιοριστικά μέτρα. Δοκιμάζεται η υγεία και η οικονομία της πόλης μας. Δεν έχει βγει ένα κυβερνητικό στέλεχος να μιλήσει για το ποιο είναι το σχέδιο για τη διαχείριση της κατάστασης. Ο κ. Πλεύρης λίγες ημέρες πριν το μίνι lockdown μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, και τελικά λίγες ημέρες μετά ήρθαν τα μέτρα. Αναρωτιέται κανείς εύλογα το αν υπάρχει κάποιο σχέδιο», σημείωσε η κ. Νοτοπούλου από την πλευρά της.

«Μιλάτε εσείς που είχατε τον κ. Πολάκη; Ήταν ή δεν ήταν εκείνος που έκλεινε το μάτι στους αντιεμβολιαστές; Ήταν υπουργός Υγείας, είναι γιατρός. Η διαχείριση της πανδημίας επιβάλλει την εθνική ενότητα και συνεννόηση. Εσείς και σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα προσπαθείτε να βρείτε δυνατότητες για αντιπαράθεση και να το εκμεταλλευτείτε κομματικά. Δεν μπορείτε να μιλάτε για αντιφατικά μηνύματα όταν ο κ. Πολάκης ήταν πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος», απάντησε η κ. Αραμπατζή.

«Αν θέλετε να ρίξουμε την ευθύνη στον κ. Πολάκη, μαζί σας, έκανε λάθη. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση. Μου κάνει εντύπωση, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει εθνική ενότητα, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η Θεσσαλονίκη θα ξανακλείσει. Κάτι συμβαίνει. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Τι γίνεται στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων; Γιατί καταργούνται οι επιτροπές; Γιατί οι λοιμωξιολόγοι διαφωνούν σε πολλά πράγματα; Οι λοιμωξιολόγοι έχουν άποψη; Αυτά είναι τα ερωτήματα. Μία πληροφορία που δεν ήξερα. Σε κλειστές δομές, όπως στις φυλακές, έχουμε μόλις 4 θανάτους σε δύο χρόνια. Είναι σημαντικό αυτό», τόνισε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

«Ήταν θέμα χρόνου να κλείσει η Θεσσαλονίκη – Θα κλείσουν και άλλες πόλεις»

«Ήταν θέμα χρόνου να κλείσει η Θεσσαλονίκη», επισημαίνει ο Βασίλης Καννέλης, περιγράφοντας την κατάσταση που βίωσε ο ίδιος στη ΔΕΘ.

«Εγώ δε χαίρομαι καθόλου όταν αντιπαρατίθενται τα κόμματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, γιατί δείχνει ότι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων εδώ και πολλούς μήνες. Υπήρχε καπέλωμα, πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν παρά τις εισηγήσεις, και το πιο βασικό ήταν ότι στην επιτροπή συμμετείχαν μόνο λοιμωξιολόγοι. Το πρόβλημα είναι και κοινωνικό και οικονομικό. Δε θα έπρεπε να υπάρχουν αρμόδια μέλη στην επιτροπή; Η κ. Νοτοπούλου ήταν στη ΔΕΘ. Όλοι λέγαμε ότι ήταν θέμα χρόνου να κλείσει η Θεσσαλονίκη. Κανένα μέτρο, όλοι ο ένας πάνω στον άλλο, μια Θεσσαλονίκη όπως παλιά. Ήταν θέμα χρόνου να κλείσει. Δεν είναι μόνο η ατομική ευθύνη, αλλά και πώς η πολιτεία εφαρμόζει τα μέτρα που λαμβάνει. Θα κλείσουν και άλλα μέρη. Το τέταρτο κύμα δεν έχει έρθει ακόμη. Έχουμε 20-30 νεκρούς κάθε μέρα. Η κυβέρνηση λέει ότι τα έκανε όλα καλά, και η αντιπολίτευση πατάει πάνω σε πτώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής σύνταξης του in.gr.

«Η οικονομία στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί και τα πάντα είναι ανοιχτά»

«Λειτουργεί η οικονομία και τα πάντα είναι ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη. Δεν κάνω αντιπαράθεση με την κ. Νοτοπούλου, εκείνη άρχισε να αντιπαρατίθεται. Η κυβέρνηση αυτό που είχε να κάνει ήταν να εξοπλίσει τη χώρα με το εμβόλιο, να οργανώσει, όπως οργάνωσε, εξαιρετικά την εμβολιαστική διαδικασία. Κανένας λοιμωξιολόγος δεν έχει βγει να πει ότι άλλα εισηγούμαστε και άλλα αποφασίζει η κυβέρνηση. Πράγματι και εμείς θέλουμε να μην υπάρχει αντιπαράθεση, αλλά προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε ένα αμιγώς κοινωνικό νομοσχέδιο για τους ανθρώπους με αναπηρία», σημείωσε η κ. Αραμπατζή.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία με ανέκδοτα»

«Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητας στα κυβερνητικά στελέχη. Διακυβεύεται για μία ακόμα φορά η υγεία και η οικονομία της Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία με ανέκδοτα. Δύο χρόνια μετά δεν κάνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή χάνονται ανθρώπινες ζωές, στα σχολεία γίνεται χαμός, και δεν γίνονται tests στη Θεσσαλονίκη. Τα πανδημικά χρέη έχουν πνίξει τις επιχειρήσεις. Η χώρα μας μετρά αρνητικές πρωτιές», τόνισε κλείνοντας η κ. Νοτοπούλου.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 03/10/2021