Ελλάδα

«Νταντάδες της γειτονιάς» – Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας – Πώς θα λειτουργεί

03.10.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Τις «νταντάδες της γειτονιάς» επιστρατεύει το υπουργείο Εργασίας για να υποστηρίξει εργαζόμενες μητέρες. Το πρόγραμμα αφορά τη φύλαξη στο σπίτι βρεφών και παιδιών έως 2,5 ετών από πιστοποιημένες επιμελήτριες και επιμελητές.

H Έρρικα Μποτέτση, υπάλληλος σε κέντρο αισθητικής, περιμένει το τρίτο της παιδί κι ελπίζει να είναι μια από τους δικαιούχους για τις «νταντάδες της γειτονιάς» προκειμένου να μην σταματήσει να εργάζεται.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας μέσω του οποίου θα ενισχύεται οικονομικά η φύλαξη στο σπίτι βρεφών 2 μηνών έως 2,5 ετών.

Εργαζόμενες και άνεργες  μητέρες, καθώς και μονογονεϊκές οικογένειες θα μπορούν να επιλέξουν τον επιμελητή ή την επιμελήτρια που επιθυμούν μέσα από ένα ηλεκτρονικό μητρώο το οποίο θα δημιουργηθεί άμεσα.

Πιστοποιημένοι φροντιστές και παιδαγωγοί άνω των 18 ετών θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στο πρόγραμμα και θα αναλαμβάνουν τη φύλαξη ενός έως τριών βρεφών στο σπίτι που θα συμφωνήσουν με τους γονείς.

Το ποσό της επιδότησης για τη φύλαξη βρεφών από τους επιμελητές δεν έχει ανακοινωθεί, εκτιμάται ωστόσο πως δε θα υπερβαίνει τα 250 ευρώ για κάθε παιδί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021