Ελλάδα

Άγρια επίθεση ακροδεξιών με taser και αλυσίδες σε μέλη της ΚΝΕ

03.10.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Άγρια επίθεση εξαπέλυσε ακροδεξιά ομάδα κατά φισσοκολητών της ΚΝΕ με αλυσίδες, στυλιάρια ακόμα και taser! Περίπου 10 με 15 μαυροφορεμένα άτομα άρχισαν τα τυφλά χτυπήματα και στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο.

Μπορεί η ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή, τα τάγματα εφόδου όμως συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους.

Το μεσημέρι, ομάδα ακροδεξιών οπλισμένοι με αλυσίδες, στειλιάρια και taser επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα των ακροδεξιών επιτέθηκε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε μέλη της ΚΝΕ την ώρα που μοίραζαν φυλλάδια σε κεντρική πλατεία στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Από την καταδρομική επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ ένας από τους ακροδεξιούς, κρύφτηκε στην τουαλέτα καταστήματος.

Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που έπαιζαν παιδιά και ηλικιωμένοι καθόντουσαν στα παγκάκια.

Μετά την επίθεση, στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία πραγματοποίησε 16 προσαγωγές. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό στην Ηλιουπολη.

Η «ακτινογραφία» των ακροδεξιών ομάδων

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκαλύπτει στο Βήμα της Κυριακής ο Βασίλης Λαμπρόπουλος βρίσκονται εφτά ακροδεξιές ομάδες.

Το Ιερό Τάγμα, το Άρμα – Σύνδεσμος Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως, ο Ιερός Λόχος 2012, οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης, η Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης, η Vanguard Hellas και ο πολιτιστικός σύλλογος Ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη είναι ανάμεσα στις φασιστικές οργανώσεις που δρουν στην πόλη αλλά και την βόρεια Ελλάδα, με τη συμμετοχή περίπου 5.000 μελών και υποστηρικτών.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πληροφορίες για φασιστικούς πυρήνες (τρύπημα;) 20 έως 80 ατόμων σε τουλάχιστον 20 επαγγελματικά λύκεια της Θεσσαλονίκης. Σε ένα εξ αυτών μάλιστα, ρόλο καθοδηγητή στους νεαρούς ακροδεξιούς φαίνεται ότι έχει ομοϊδεάτης εκπαιδευτικός.)

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021