Κόσμος

Ταλιμπάν – Κυνηγούν τον 10χρονο Μουρτάζα που είχε συγκινήσει τον Μέσι

30.09.2021 | 18:01 Eνσωμάτωση

Ο μικρός Μουρτάζα που είχε συγκινήσει τον Μέσι για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο αλλά και τον ίδιο, κινδυνεύει από τους Ταλίμπάν, οι οποίοι τόν κυνηγούν, καθώς ισχυρίζονται πως μία τέτοια κίνηση προάγει τον δυτικό πολιτισμό και έρχεται σε αντίθεση με την κουλτούρα των ίδιων.

Ένα μικρό αγοράκι από το Αφγανιστάν πριν από μερικά χρόνια φόρεσε μια ποδοσφαιρική μπλούζα φτιαγμένη από σακούλα. Έφτιαξε την φανέλα του Μέσι. Ήθελε πάντα να γνωρίσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Ο Μέσι τότε συγκινήθηκε και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ο μικρός κρατώντας το πρότυπό του από το χέρι μπαίνει σε γήπεδο του Κατάρ.

Όπως αποκαλύπτει η μητέρα του όμως στον Γιάννη Μούτσο και την εκπομπή Ελένη, το μικρό αγόρι σήμερα κρύβεται από τους Ταλιμπάν γιατί από τότε είχε μπει στο στόχαστρο τους. Όπως λέει στον μικρό Μουρτάζα δεν επιτρέπεται πια να παίζει ποδόσφαιρο και ζητά βοήθεια. Επιπλέον, απαγορεύεται να βγαίνει από το σπίτι και κάθε βδομάδα αλλάζει σπίτι.

Η αδερφή του μικρού Μουρτάζα συγκλονίζει:  «Ήταν σκοτάδι, φύγαμε από το σπίτι, στο ταξίδι παιδευτήκαμε πολύ, περίπου 17 ώρες ήμασταν στο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην Καμπούλ. Πολλές φορές έχουμε λάβει μηνύματα από αγνώστους και οι Ταλιμπάν πολλές φορές έχουν ρωτήσει τους γείτονες να τους δώσουν την διεύθυνσή μας».

Ο 10χρονος Μουρτάζα θα συνεχίζει να αλλάζει σπίτι και να κρύβεται από το καθεστώς των Ταλιμπάν, όπως και πολλές άλλες οικογένειες και παιδιά μέχρι να καταφέρουν να βρουν τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/09/2021