Ελλάδα

Πάτρα – Νικητής ο 6χρονος Φώτης, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

30.09.2021 | 18:47 Eνσωμάτωση

Η αναπάντεχη περιπέτεια του 6χρονου Φώτη ολοκληρώνεται με χαμόγελα και ευχές.

Το παιδί που βρέθηκε να χαροπαλεύει μετά το ατύχημα σε αγώνα καρτ, παίρνει το πολυπόθητο εξιτήριο από το νοσοκομείο και επιστρέφει στο σπίτι του.

Κατά την έξοδό του, από το νοσοκομείο, ο μικρός Φώτης, ζήτησε από τους γιατρούς να φάει παστίτσιο, ενώ οι γιατροί του έδωσαν και ένα προσωπικό έπαινο για την υπομονή και το θάρρος που επέδειξε κατά την διάρκεια της παραμονής του στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου.

Το παιδί διασωληνώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου αμέσως μετά το χτύπημα στο κεφάλι από ηλεκτροκίνητο καρτ. Εκείνες τις πρώτες ώρες οι γιατροί χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη και έδωσαν μάχη μέχρι την αποσωλήνωση και τη σταδιακή αφύπνιση του παιδιού.

Η αγωνία έδωσε τη θέση της, στη συγκίνηση. Ο μικρός Φώτης ανταποκρίθηκε στην αγωγή των γιατρών, άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να επικοινωνεί με τους γονείς και τους γιατρούς του.

Όλες αυτές τις μέρες οι υπεύθυνοι του αγώνα καρτ, που δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους για τα μέτρα ασφαλείας και δεν είχαν πάρει καν άδεια για τον αγώνα, δεν έκαναν δημόσιες δηλώσεις. Σε ένα νέο βίντεο από το σημείο που στεκόταν το παιδί, βλέπουμε τι συνέβαινε λίγα λεπτά πριν το ατύχημα. Με τον κόσμο να ακουμπάει στα κάγκελα και να έχουν στηθεί ακόμα και τραπεζάκια, για τους καφέδες και τα τασάκια.

Ανάμεσα σε εκείνους που παραγγέλνουν καφέ και ένας άνθρωπος των διοργανωτών που μάλιστα βρίσκεται από την εξωτερική πλευρά.

Ελάχιστοι τότε έβαζαν στο μυαλό τους, τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Η αδιαφορία για τα μέτρα ασφαλείας λίγο έλειψε να σταθεί μοιραία για τον 6χρονο Φώτη. Το παιδί λίγο αργότερα βρέθηκε σε αυτό το σημείο και όταν το καρτ απογειώθηκε χτύπησε στο κεφάλι.

Όλα αυτά όμως ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Ο 6χρονος Φώτης βγήκε νικητής και χαμογελαστός. Όπως προσεύχονταν από την πρώτη στιγμή οι δικοί του άνθρωβποι και όχι μόνο.

Πλέον ο εξάχρονος που συγκινήθηκε από τις ευχές συμμαθητών του, τις προηγούμενες μέρες, ανυπομονεί να βρεθεί και πάλι κοντά με τους φίλους του, για να παίξει.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/09/2021