Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Ψυχρή, αμετανόητη και προκλητική η 36χρονη δράστρια ενώπιον του δικαστηρίου

30.09.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Λίγο μετά τις 9 το πρωί μπήκε από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου φορώντας χειροπέδες στα χέρια η 36χρονη κατηγορούμενη, συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς.

Φορούσε ένα μπλε πουκάμισο με σηκωμένα τα μανίκια, ένα μαύρο παντελόνι, ήταν βαμμένη και καλοχτενισμένη, ενώ θύμιζε ελάχιστα την γυναίκα που ήξεραν οι δικοί της πριν την επίθεση.

Τα χαμόγελα που συνήθως έντυναν τις φωτογραφίες της, έδωσαν τη θέση τους, σε ένα παγωμένο βλέμμα που την χαρακτηρίζει από την επίθεση και μετά.

Η 36χρονη κατηγορούμενη κάθησε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και όχι στο εδώλιο. Το βλέμα της παρέμενε ψυχρό, κοίταζε ευθεία, ατάραχη, δίχως στιγμή να σκύψει το κεφάλι.

Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας ήταν να την κοιτάζει επίμονα. Ήταν η πρώτη φορά μετά από 16 μήνες που δράστιδα και θύμα συναντιούνται. Ήταν η πρώτη φορά που η Ιωάννα Παλιοσπύρου αντίκρισε κατάματα τη γυναίκα που της επιτέθηκε με μένος και της κατέστρεψε τη ζωή.

Η «έκρηξη» της οικογένειας

Η στάση της κατηγορουμένης ήταν προκλητική καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, καθώς σε κάποια στιγμή υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με την οικογένεια της Ιωάννας, όταν η δράστρια προσπάθησε να παρέμβει την ώρα που κατέθετε το θύμα.

Απόστολος Λύτρας: Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι; Σας ζήτησε συγγνώμη;

Ιωάννα: Όχι. Μόνο με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…

Κατηγορούμενη: Σας παρακαλώ κύριε πρόεδρε…

Αδελφός Ιωάννας: Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι, ε φίδι, μιλάς. Γ@@@ το @@@!

Μητέρα Ιωάννας: Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας, μας διέλυσες…

Με τη συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ η μητέρα της κάθισε στη θέση της.

Ο μεγάλος στόχος της κατηγορούμενης είναι να μετατραπεί η κατηγορία της από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη για να κερδίσει μια καλύτερη ποινή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/09/2021